Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Categorie
  Voetbal
Barbie kan voetballen. Zij is zelfs een voetbalster geweest.

Holland ole, ole, ole.

Barbie weet via Wikepedia dat voetbal een wereldwijd populaire balsport is, waarbij twee ploegen van elf spelers moeten proberen de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. De bal mag met ieder deel van het lichaam gespeeld worden, met uitzondering van armen en handen. In de praktijk wordt vooral met de voet gespeeld, maar ook wordt vaak met het hoofd gekopt. In de midden jaren negentig kreeg Barbie interesse in deze sport die in de Verenigde Staten ‘soccer’ wordt genoemd. Het Amerikaanse football is een heel ander balspel.

In 1995 speelde Barbie nog niet in de eredivisie. Van Mattel kreeg zij toch een voetbaltenue om dit voetbalspel bij een amateurploeg te leren.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Laat de leeuw niet in z'n hempie staan.

Als vrouwelijke profvoetballer kwam de Amerikaanse Barbie in 1999 eerst in dienst van Inter Milan en daarna van AC Milan. Deze beide Italiaanse voetbalploegen behoren tot de beste van de wereld. Verschillende Nederlandse voetbalsterren zoals Dennis Bergkamp, Edgar Davids, Clarence Seedorf, Wesley Sneijder speelden bij Inter Milan en Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard bij AC Milan. Vandaar dat deze Barbie, ooit in Italiaanse dienst, achter Holland stond tijdens de finale van het wereldkampioenschap voetbal op 11 juli 2010 in Zuid-Afrika. Helaas won Nederland niet, Spanje wel.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Hup Holland Hup

De uit de Verenigde Staten afkomstige Barbie heeft tijdens de groepsronde van het Wereldkampioenschap in 2010 in Zuid-Afrika natuurlijk de voetbalploeg uit haar eigen land aangemoedigd. Net als Bill Clinton en andere bekende landgnoten. Maar het Amerikaanse team haalde de volgende ronde niet. Tijdens de finale op zondag 11 juli 2010 richtte Barbie, die jarenlang zelf heeft gevoetbald, haar aandacht op het Nederlandse elftal. Zij is een grote fan van die fantastische voetbalploeg uit Holland en is gecharmeerd van al die oranje versierselen. Helaas won het Nederlandse elftal niet, Spanje is wereldkampioen !
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Wij houden van Oranje.

Barbie weet dat de duur van een voetbalwedstrijd 2 x 45 minuten bedraagt plus eventuele extra tijd (ook wel blessuretijd genoemd) van enkele minuten. Daartussen is er een rustpauze van 15 minuten. Is er na negentig minuten nog altijd sprake van een gelijke stand en is een winnaar noodzakelijk, dan zal er nog een verlenging van twee keer vijftien minuten worden gespeeld. Is er na de verlenging nog altijd geen winnaar bekend, dan worden er penalty's genomen. Beide partijen nemen om de beurt een strafschop. Het team dat na vijf penalty's de meeste heeft gescoord is de winnaar. Mocht er een gelijke stand staan na vijf strafschoppen, dan worden er om en om penalty's genomen totdat het ene team mist.

In 2000 besluit Barbie geen profvoetballer meer te zijn, maar zij houdt zo veel van dit balspel dat zij nog wel speelt bij een amateurclub.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Nederland die heeft die bal.

Barbie weet via Wikipedia dat het voetbalspel in de huidige vorm in Engeland is ontstaan. Daarom worden er veel Engelse termen gebruikt. Voor de meeste bestaat ook een Nederlands alternatief. Zoals het woord corner = hoekschop, counter = snelle tegenaanval, goal = doel of doelpunt, hands = bal raken met handen/armen, keeper = doelman, penalty = strafschop of een tackle = glijdende beweging met de voet naar de bal toe om deze te 'veroveren'.

In 2004 speelt Barbie zelf geen voetbal meer, maar geeft zij op school les in de techniek om deze bal te bespelen.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel