Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Categorie
  herfst

Barbie houdt van de herfst, het jaargetijde dat de bladeren van groen naar geel en rood doet verkleuren. Zij weet via Wikipedia dat het woord herfst afstamt van het Germaanse woord voor wortel : harbista. In het Oudhoogduits werd dit herbist, in het Middelhoogduits herbest en in het Middelnederlands hervest. Ook het Engelse harvest is verwant met onze naam voor dit seizoen.

In de serie Changin’ Seasons in de categorie Dress ‘n Play krijgt Barbie in 1997 van Mattel vier kledingsetjes : voor elk jaargetijde een.
Ook voor de herfst.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

De herfst loopt in Nederland officieel van 21 september t/m 20 december, weet Barbie via Wikipedia, maar het astronomisch bepaalde begin van de herfst is de herfstnachtevening rond 23 september. De zon gaat dan door het herfstpunt en de dag en de nacht zijn nagenoeg even lang. De meteorologische herfst begint eerder en wel op 1 september. Loofbomen en planten beginnen dan hun bladeren te verliezen.


In de serie Changin’ Seasons in de categorie Dress ‘n Play krijgt Barbie in 1998 van Mattel weer vier kledingsetjes : voor elk jaargetijde een. Ook voor de herfst.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel