Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Categorie
  Pretparken

Naast Mickey bedacht Walt Disney ook een aantal andere - nu zeer bekende - tekenfilmfiguren, zoals Mickey's vriendin, Minnie Mouse. Minnie is al in de eerste film "Plane Crazy" te zien, hoewel niet direct als vriendin. Mickey nodigt haar uit voor de eerste vlucht met zijn vliegtuig, zij accepteert de uitnodiging, maar is niet gediend van de zoen die Mickey haar wil geven. Snel verlaat Minnie per parachute het vliegtuig. In "The Gallopin' Gaucho" werkt Minnie in een bar in ArgentiniŽ. Zij danst de tango voor "Mickey, the gaucho' (de veehoeder) en 'Black Pete, the outlaw' (de schurk). Pete wil Minnie ontvoeren, maar Mickey redt de 'Damsel in Distress'. In Steamboat Willie figureert Pete als de kapitein van een boot, waarop Mickey als enig bemanningslid werkt en Minnie hun enige passagier is. Ook in de twee films die na Steamboat komen, is Minnie nog niet erg aardig tegen Mickey.

In de serie Disney Character Fashions uit 1989 zijn twee kledingsetjes gewijd aan Minnie Mouse.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Naast Mickey en Minnie Mouse bedacht Walt Disney ook een aantal andere - nu zeer bekende - tekenfilmfiguren, zoals Mickey's vriend : de eend Donald Duck met zijn vriendinnetje Daisy Duck. Donald Duck trad officieel voor het eerst op voor publiek in 1934. Toen produceerde Walt Disney het filmpje "The Wise Little Hen" (het slimme kippetje), waarin de brutale eend (= Duck in het engels) een kleine rol speelde. In de volgende film "The Orphan's Benefit" in 1934 is het aandeel van Donald Duck veel groter. De eend, altijd gekleed in een jasje plus pet maar zonder broek (behalve als hij gaat zwemmen), moet tijdens een voorstelling in het weeshuis van Mickey Mouse 2 gedichten voorlezen. De wezen maken het Donald zo moeilijk dat hij in woede uitbarst.


In de serie Disney Character Fashions uit 1989 laat Barbie ook haar liefde voor die rare eend zien.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Na Mickey's populariteit in de jaren dertig, met als hoogtepunt de rol als de "Sorcerer's Apprentice" in de film "Fantasia" in 1940, kwam de terugslag : de Tweede Wereldoorlog. Walt Disney stopte met het maken van tekenfilms en in de Disney Studio werden o.a. trainingsfilms geproduceerd. Mickey deed zijn best : hij riep op posters de bevolking op te letten op de nationale veiligheid. En, ongelooflijk maar waar, het passwoord voor de Geallieerden op D-Day was "Mickey Mouse". Maar in de tweede helft van de jaren veertig en in het begin van de jaren vijftig kwam Mickey Mouse als tekenfiguur steeds minder op het bioscoopscherm terecht. Zijn vriendjes als Donald Duck, Goofy en de hond Pluto gingen meer in de schijnwerper staan.

Mickey Mouse werd gastheer in Disneyland. En nog altijd verwelkomt hij de bezoekers.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

1992 Fashion Weekend WearMinnie Mouse was vooral in "The Barn Dance" het middelpunt van de aandacht. Zowel Mickey als Pete willen met haar dansen in de boerenschuur. Zij kiest eerst voor Mickey, maar die kan helemaal niet dansen. Hij staat met zijn grote schoenen steeds op haar tenen. Dan kiest dit muizenvrouwtje voor Pete en danst met deze schurk de rest van de avond, terwijl Mickey op de vloer ligt te huilen. Ook in "The Plow Boy" is Minnie nog niet verliefd op Mickey. Zij vraagt hem haar koe Clarabella te melken. Als Mickey een emmer vol melk heeft, wil hij een kusje hebben. Maar Minnie zet de volle emmer omgekeerd op zijn hoofd. Pas in de film "Mickey's Follies" met het liedje "Minnie's Yoo Hoo" vertelt de bekende muis - "the guy they call little Mickey Mouse" - het publiek dat hij een liefje heeft : "Got a Sweetie, Neither fat nor skinny, She's my little Minnie". Vanaf dat moment werden Mickey en Minnie Mouse een paar.


In 1992 kwam Mattel weer met een serie kledingsetjes ter ere van Minnie en de andere helden van Walt Disney, deze keer onder de naam Weekend Wear.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

In de loop van de jaren negentig brengt Barbie wel bijna elk jaar een dag door in een van de Disney-parken. En elk jaar heeft zij speciale kleding aan voor het bezoek. Het bekendste park is Disneyland, dat zich bevindt in Anaheim, een deelgemeente van de stad Los Angeles in de Amerikaanse staat CaliforniŽ. Het was het eerste themapark dat Walt Disney opzette. Op 17 juli 1955 opende hij de poort van het park met de woorden : "To all who come to this happy place, welcome! Disneyland is your land. Here, age relives fond memories of the past, and here youth may savor the challenge and promise of the future. Disneyland is dedicated to the ideals, the dreams, and the hard facts that have created AmericaÖ with the hope that it will be a source of joy and inspiration to all the world."

In 1993 en 1994 heeft Barbie veel plezier in de Disneyparken.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel


In 1971 werd het tweede themapark geopend, Disney World in Orlando in de Amerikaanse staat Florida. In 1983 kwam het derde park erbij. Dit keer helemaal gelegen in Japan, bij de hoofdstad Tokio. Ook Europa kreeg een eigen Disneyland. In 1992 gingen de deuren open van Euro Disney, gelegen even buiten de Franse hoofdstad Parijs. Euro Disney stond in de loop der jaren ook bekend als Euro Disneyland, vervolgens als Euro Disneyland Paris en nu uiteindelijk als Disneyland Paris.

Barbie brengt in 1993 twee keer een bezoek, waarbij zij het hele weekeinde in het Franse Disney-park verblijft.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

De Disney-parken zijn opgedeeld in verschillende thema's. In het Californische Disneyland zijn dat er vier. In de jaren 1995 t/m 1997 neemt Barbie in ieder geval altijd eerst de Monorail om haar naar Tomorrowland te brengen. Hierna verhoogt zij haar adrenaline met een ritje in de rollercoaster van Space Mountain. Vervolgens gaat zij naar Frontierland, waar het thema het Wilde Westen is. Zij stapt in een treintje dat als op hol geslagen door een mijn rijdt, waarna zij een rustig tochtje maakt met de stoomboot Mark Twain.
Na de lunch gaat Barbie naar Fantasyland, waar het kasteel van Doornroosje is. Zij stapt ook altijd in het bootje om de klassieke Disney-attractie "It's a small world" te zien. Hier glijdt zij door het water in het kasteel langs de poppen die kinderen uit de hele wereld voorstellen en die het bekende liedje met de bovenstaande titel zingen.

Disney Fun Barbie bezoekt Disneyland in 1995, 1996 en 1997.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

In 1996 viert Walt Disney World Resort het 25-jarig bestaan. Dit amusementspark was het tweede dat werd opgericht door Walt Disney. Al snel na de opening van Disneyland in Californie wilde Disney een nog groter amusementspark maken. Hij kocht daartoe in 1965 land op (111 km4) in de Amerikaanse staat Florida, vlakbij de stad Orlando. Walt Disney zelf maakte de opening van het Walt Disney World Resort in 1971 niet meer mee : hij stierf in 1966. Zijn broer Roy Oliver Disney nam het roer over. Het park begon met het Magic Kingdom waar de sprookjes en de klassiekers van Disney tot leven kwamen. In hetzelfde jaar werden 3 hotels voor de bezoekers geopend.

In 1996 woont Barbie de viering van het 25-jarig en in 2001 het 30-jarig bestaan van Disney World bij.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

In 1982 werd Disney World in Orlando uitgebreid met Epcot, een park waar een kijkje in de toekomst kan worden genomen, en in 1989 met Disney MgM Studios, waar men kan zien hoe de bekende Disney-films worden gemaakt. Sinds 1998 kunnen de bezoekers ook terecht in Animal Kingdom, een magisch dierenrijk met levende en fantasie-dieren. In de loop van de jaren werden er 2 waterpretparken (Blizzard Beach en Typhoon Lagoon), een winkel- en entertainmentgebied (Downtown Disney) en 19 hotels aan toegevoegd. Sinds 1971 hebben miljoenen mensen een bezoek aan het park gebracht.

Barbie viert de eerste dag van 2000 in Disney World in Orlando, Florida. Ook in 2002 bezoekt zij dit park.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

In 1955 kwam Mickey Mouse op televisie, omdat Walt Disney door de Amerikaanse zender ABC was verzocht een kinderprogramma te maken. Op 3 oktober 1955 verscheen dit programma "The Mickey Mouse Club" voor het eerst op het televisiescherm. In het programma speelden de Mouseketeers een rol. Een Mouseketeer was een meisje of jongen met muizenoren op het hoofd. "The Mickey Mouse Club" werd elke dag uitgezonden, een uur lang en na schooltijd. Het was een soort variete-show, zoals in die dagen gebruikelijk, maar dan alleen voor en door kinderen. Er werd gezongen, gedanst en er werden tekenfilms en andere tv-series getoond. De Mouseketeers, 39 jonge blanke jongens en meisjes, traden op in het programma

In 2000 werd het 50-jarig bestaan van Disneyland gevierd. Barbie kreeg voor deze gelegenheid twee kledingsetjes van Mattel, met de titel : "Then & Now" (Toen en Nu).
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel


Ook de moderne Barbie gaat graag naar de themaparken van Disney. Op de wereld zijn er nog steeds 5 parken. Meer zijn het er niet geworden. De oudste zijn Disneyland in de Amerikaanse staat Californie en Disney World in Florida, ook in de Verenigde Staten. De andere pretparken zijn te vinden in Frankrijk, Japan en Hongkong. Maar er is wel een nieuwe attractie : de Disney Cruise Line. Dit bedrijf verzorgt cruisereizen met vier schepen met de namen de Disney Magic, de Disney Wonder, de Disney Fantasy en de Disney Dream. Ook bezit het bedrijf een eiland in de Bahama's, genaamd Castaway Cay, met een haven exclusief voor de Disneyschepen.

Barbie Disney 2004 en Barbie Disney 2006 zien een reis met een cruiseschip wel zitten.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel