Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Categorie
  Mijn Eigen Barbie kleding

Volgens Wikipedia is breien een werkwijze om van één lange draad een elastisch weefsel te maken met behulp van breinaalden. Breien wordt in het Europa van na de 19e eeuw vooral gebezigd door vrouwen. Daarvoor werd er evenwel vooral door Europese mannen gebreid, zoals schaapherders tijdens het hoeden van hun kudden. Het breien gebeurt in de meeste gevallen met twee breinaalden. Soms worden een of meer hulpnaalden gebruikt, bijvoorbeeld voor het breien van kabels.


Zoals bij de rode en blauwe truitjes, zonder mouwtjes, die Barbie heeft gebreid.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel


Haken is een handwerktechniek. Het haken gebeurt met behulp van een haaknaald, daarmee worden van garens eenvoudige tot ingewikkelde lussen gemaakt, die samen een patroon vormen. Haaknaalden zijn genummerd volgens een standaardmaat (metrisch) en hebben meestal ook niet al te lang, aangezien er hoogstens enkele lussen tegelijk op de naald zijn. De lussen die gemaakt kunnen worden zijn : de losse, de halve vaste, vaste, half stokje, stokje, dubbel stokje en driedubbelstokje.

Barbie leert in de jaren zestig ook te haken. Zij haakt zelfs jurken en een mantelpakje.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel