Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Categorie
  Schaatsen


Rond 1800 werden er al, met name in Friesland en Groningen kortebaanwedstrijden verreden. Hier was goed geld mee te verdienen. Op 17 september 1882 werd de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) opgericht als overkoepelende organisatie voor het schaatsen. Tegenwoordig zijn het lange- en kortebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden, marathonschaatsen, schoonrijden, skaten en toerschaatsen vertegenwoordigd bij de KNSB.

In 1990 doet Barbie als profesional weer mee aan de Ice Capades show. Deze valt buiten de regels van de KNSB.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

In juli 1892 werd in Scheveningen besloten tot de oprichting van de Internationale Schaatsunie (ISU). Deze organisatie voldeed aan de behoefte aan internationale regels. Tijdens het eerste officiële wereldkampioenschap in 1893 werd Jaap Eden de eerste wereldkampioen hardrijden op de schaats. Drie jaar later in 1896 volgden ook de wereldkampioenschappen kunstschaatsen. Pas in 1981 volgde shorttrack als derde discipline met een eigen WK.


Voor Barbie is het schaatsen tijdens de skivakantie in 1991 puur voor haar plezier.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel


Kunstschaatsen (eigenlijk "kunstrijden op de schaats") is een sport waarbij de schaatsers rotaties, sprongen en andere bewegingen op het ijs maken. Deze worden meestal onder begeleiding van muziek uitgevoerd. Een serie van schaatselementen wordt in deze sport een "kür" genoemd. De ISU (Internationale Schaats Unie) organiseert de belangrijkste toernooien , zoals de Europese kampioenschappen, de Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen.

In 1994 krijgt Barbie niet alleen de mogelijkheid om te skien en snowboarden, maar ook te schaatsen
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel