Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Sport > SkiŽn > 11. Barbie op de skiís in 1994
11. Barbie op de skiís in 1994
Er zijn verschillende†vormen van skiŽn, zoals†het†AlpineskiŽn, het†Noords skiŽn,† het†FreestyleskiŽn†en het†Snowboarden.†Op pistes doet men aan AlpineskiŽn.†Een†skipiste is een gemarkeerde zone waarin men kan†skiŽn. Meestal heeft men met†machines†de†sneeuw† bewerkt of samengedrukt zodat een redelijk veilige, stabiele sneeuwmantel ontstaat waarop men zonder veel problemen kan skiŽn. Buiten de pistemarkering kan de kans op†lawines†vele malen groter zijn.†

Behalve op de skiís staat Barbie in 1994 ook op een snowboard. Zij heeft zelfs een paar kunstschaatsen bij zich.

1994 Winter Sport Barbie


De eerste dag pakt Winter Sport Barbie haar skiís om de piste af te dalen.

Zij ziet er fantastisch uit. Zij draagt een skipak bestaande uit een wintersportjas en een jumpsuit.De jas heeft een roze achterkant en een roze voorkant met wybertjes gestikt in geel garen. Om de jas om de middel strak aan te trekken zit er een geel koord, dat met een grote strik vast te binden is. De jas heeft vlindermouwen van lichtblauw fleecemateriaal. De kraag en de manchetten van de mouwen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als haar ski-jumpsuit.

Hetzelfde materiaal is gebruikt voor een zeer smalle zweetband. Haar lange blonde haren zijn in een paardenstaart op haar hoofd gebonden, waarbij een vlecht netjes het elastiek verbergt. De zweetband loopt onder de pony door om de transpiratie tijdens het skiŽn op te vangen.

In haar oorlellen zitten grote, ronde en roze oorbellen. Die passen precies bij haar roze gestifte lippen van haar lichtgeopende mond.

De blauw/groene ogen die deze Barbie heeft, geeft haar uiterlijk weer uit het midden van de jaren negentig.

De jumpsuit zelf is spectaculair : strak aansluitend en vrolijk gekleurd met bling-bling. Gemaakt van lycra met een fantasievol design in de kleuren roze, rood, geel, blauw en groen, voorzien van een slingerend patroon van glinstertjes. De bovenkant van de jumpsuit is slechts te zien tijdens haar schaatsfeestje. Als zij haar jas heeft uitgedaan.
Tijdens het skiŽn heeft deze Barbie met het Mattel-nummer 13516 íígeavanceerdeíí (met echte buckels/gespen) skischoenen aan, blauw van kleur.

Haar skistokken zijn roze, net als de skiís maar die zijn weer roze met een geometrisch patroon in de kleuren blauw en geel, roze en paars en met witte stippen.


De skieschoenen worden vastgestoken op de skiís, een nieuw soort binding uitgevonden door Mattel.


Ook tijdens het snowboarden draagt deze Barbie hetzelfde skipak.

Volgens Mattel : Ď Is Barbie (samen met haar vrienden Midge en Ken) zeer beweeglijkí. Dat is maar goed ook tijdens het skiŽn en snowboarden. Sommige Barbies zijn wat stijf tijdens het wintersportgebeuren.

Mattel vertelt verder : 'SkiŽnd, schaatsend of snowboardend, Barbie beweegt zich in stijlí.

Tijdens het snowboarden draagt Barbie een skibril, geel van kleur met blauwe glazen.Haar snowboard is roze van kleur met hetzelfde geometrische patroon als op haar ski's, maar met een oranje rand. Ook hier heeft men de speciale Mattel-bindingen gebruikt.

Haar elleboog- en kniebeschermers, attributen die wel nodig zijn bij snowboarden, zijn van geel plastic met blauwe cirkels erop.
Winter Sport Barbie toont ook haar kunsten op het ijs. Zie Barbie sport schaatsen.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel 09. Barbie op de skiís in 1992 (2x) 12. Barbie op de skiís in 1995 Volgend artikel