Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Disney > Pretparken > 08. Barbie in Disneyland in 1992
08. Barbie in Disneyland in 1992
1992 Fashion Weekend WearMinnie Mouse was vooral in "The Barn Dance" het middelpunt van de aandacht. Zowel Mickey als Pete willen met haar dansen in de boerenschuur. Zij kiest eerst voor Mickey, maar die kan helemaal niet dansen. Hij staat met zijn grote schoenen steeds op haar tenen. Dan kiest dit muizenvrouwtje voor Pete en danst met deze schurk de rest van de avond, terwijl Mickey op de vloer ligt te huilen. Ook in "The Plow Boy" is Minnie nog niet verliefd op Mickey. Zij vraagt hem haar koe Clarabella te melken. Als Mickey een emmer vol melk heeft, wil hij een kusje hebben. Maar Minnie zet de volle emmer omgekeerd op zijn hoofd. Pas in de film "Mickey's Follies" met het liedje "Minnie's Yoo Hoo" vertelt de bekende muis - "the guy they call little Mickey Mouse" - het publiek dat hij een liefje heeft : "Got a Sweetie, Neither fat nor skinny, She's my little Minnie". Vanaf dat moment werden Mickey en Minnie Mouse een paar.


In 1992 kwam Mattel weer met een serie kledingsetjes ter ere van Minnie en de andere helden van Walt Disney, deze keer onder de naam Weekend Wear.

1992 Fashion Weekend Wear
Voor elk van de 6 weekeindes dat Barbie in 1992 een bezoek bracht aan een Disneypark, had zij kleding. De ene keer droeg zij een jurkje, de andere keer shorts of een kort rokje met een t-shirt. En elke keer was er een van de bekende Disney-figuren op afgebeeld. De kleding die tot de categorie Easy to Dress behoorde, had dan ook het logo van Mickey's Stuff.

Drie verschillende Barbies gekleed in drie van de zes kledingsetjes ontmoeten in Disneyland de bekende Minnie Mouse.
Als Barbie voor de eerste maal in 1992 in een Disneypark komt, draagt zij een roze rokje en een geel truitje, afgebiesd met een blauwe rand.
Op de voorkant van het truitje staat weer de beeltenis van Minnie Mouse. Deze keer heeft een zeer verliefde Minnie allemaal hartjes om haar heen geschilderd.Het is Fun to Dress Barbie uit 1992 die dit kledingsetje met het Mattel-nummer 690 mag dragen. Zij komt op de markt gekleed in een blauwe handdoek en is dus bereid allerlei kleding te dragen.

Het lange blonde haar van deze Barbie met het Mattel-nummer 3240 is in een staart samengebonden op de rechterkant van haar hoofd.


Aan haar voeten gele pumps, niet de meest gemakkelijke schoenen om door het Disneypark te lopen.1992 Disney Weekend Wear.


Mickey Mouse zelf is te zien op een schattig blauw jurkje met ingezette mouwtjes van witte met zwarte stipjes en eenzelfde gerimpelde strook onderaan, dat Barbie de volgende keer in Disneyland draagt. De Mickey op haar jurk poseert voor de zon op een eiland met palmbomen, een grote roze zonnebril op zijn neus.


Het is Back to School Barbie uit 1992 die dit leuke kledingsetje met het Mattel-nummer 690 mag dragen. Ter wereld gekomen als schoolbarbie droeg zij een schotsgeruit rokje en een sweater met een grote letter B .

Het jurkje past deze Barbie met het Mattel-nummer 10217 prima. Deze Limited Edition heeft lange blonde haren, gedeeltelijk op haar hoofd samen gebonden in een staart. De rode kleur van haar gestifte lippen passen precies bij haar oorbellen en ring ???
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel 07. Barbie in Disneyland 1991 09. Barbie in Disneyland 1993 + 1994 Volgend artikel