Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Feestdagen > Halloween > 4.Barbie viert Halloween in 2002 en 2003
4.Barbie viert Halloween in 2002 en 2003

Op een Halloween-feestje zijn de mensen vaak verkleed. Dit komt voort uit het vroegere geloof dat de mensen -door zich net zo te kleden als de demonen- deze wezens angst zouden aanjagen. Wezens, zoals heksen, die hun oogst zouden vernietigen of tovenaressen die de kinderen zouden weghalen. Een heks is volgens het volksgeloof een persoon, vaak een vrouw, die in contact treedt met boze machten, waardoor zij mensen en dieren kan betoveren en schade kan berokkenen en de tovenares is iemand die beweert te beschikken over bovennatuurlijke krachten, en deze ook kan beheersen d.m.v toverspreuken.

Barbie trekt drie keer het kleed aan van de goede fee: in 2000, 2002 en 2003.

2000 Enchanted Halloween

Wat is zwart en oranje en is ontzettend betoverend. Dat is volgens Mattel Enchanted Halloween Barbie natuurlijk. Van de top van haar puntmuts tot de diepzwarte laarsjes ziet Barbie er prachtig uit. Zij is een echt 'snoepje' (treat). Maar ondanks alle zoetigheid laat zij blinkend witte tanden zien, omzoomd door oranje lippen. Als tovenares draagt zij een lange, zwart jurk bezaaid met oranje glitter en eindigend in oranje en gele vlammen van stof. Deze Barbie met Mattel-nummer 29818 zag in 2000 het licht. Zij was als Special Edition de eerste in de Halloween-serie, die door Mattel in de warenhuizen werd verkocht.
Zij is het ook die de andere Barbies uitnodigt.
Enchanted Halloween verandert haar huis in een griezelige plek met doodshoofden en geraamtes, slechts verlicht met kaarsjes.Het zijn Halloween Glow uit 2002 (m) en Halloween Enchantress uit 2003 (l) die naar het feestje zijn gekomen.


2002 Halloween Glow
Als Halloween Glow draagt de Barbie met het Mattel-nummer 55196 een prachtige, lange jurk van lichtpaars met zwart geborduurde motieven, het lijfje heeft een borduursel waardoor het lijkt of zij ingeregen is en aan de bovenkant gaat de strapless jurk over een in lichtpaarse, doorzichtige stof.Volgens de legende van Mattel over Halloween Glow ving de mooie tovenares genaamd Barbie op Halloween lang geleden een prachtig schijnende vallende ster. Zij nam de ster mee naar de aarde en sindsdien (2002) draagt deze Barbie elk jaar tijdens Halloween de ster met met de helder oplichtende streep in haar lange haar, een soort haar-extension.


Deze Special Edition van Mattel, met een paarse ring aan haar vinger en de voor een tovenares zo benodigde zwarte punthoed op haar hoofd, ontmoet hier een echte heks van de Marskramer.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel 3.Barbie viert Halloween in 2001 5. Barbie viert Halloween in 2005 Volgend artikel