Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Feestdagen > Halloween > 3.Barbie viert Halloween in 2001
3.Barbie viert Halloween in 2001
Net als met Kerst (viering van de geboorte van Jezus) zijn er bij het Halloween-feest gebruiken die op een ander (heidens) geloof wijzen. Duizenden jaren geleden werd in deze regio op 31 oktober het Keltische nieuwjaar gevierd, het Samhein (=einde van de zomer). Op deze avond, zo geloofden de Kelten, kwamen de geesten van de overledenen voor een laatste keer bij hun familie op bezoek. Tegelijkertijd moesten de overlevenden zich beschermen tegen bovennatuurlijke krachten

Maar tegenwoordig toon je je op een Halloween-feest niet alleen als tovenares, maar ook als prinses, kat, piraat of waarzegster. Griezelige dingen als een doodskist, doodskoppen, geesten en geraamtes horen nog steeds op dit feest thuis. Evenals een spinnenweb.

Een prachtige Barbie als Halloween Princess komt in 2001 voor de eerste keer op het feest. Zij is de spinnenweb-prinses. Een aansluitende paarse, lange jurk met paarse tule waarin gouden draden het spinnenweb-motief aangeven, omhult haar lichaam met het Mattelnummer 50875. Een een soort opstaande kraag van dezelfde tule is aan de achterkant van haar jurk bevestigd, terwijl in haar hoog opgestoken haar een spin zit. Of zoals Mattel zegt van deze Special Edition van Target, : "Zij weeft een web dat glinstert en flonkert, dat het licht van de gouden maanstralen opvangt. Geschikt voor een prinses met een gezicht, oh zo mooi. Een echt geschenk van de natuur voor de jurk die zij zal dragen. Halloween is een tijd vol wonderen en plezier. Stel je voor een kostuum zo prachtig gesponnen".


Op het Halloween-feestje zijn ook Barbie Masquerade Party en Perrr-fectly Barbie aanwezig met hun interesse in de kat.


In 2002 verschijnt de Barbie met het Mattel-nummer 56284 op het Halloween-feestje als Barbie Masquerade Party. Zij draagt een lange rok en een kort -de navel vrijlatend- truitje met lange mouwen. De kleur is beige met een print van voetafdrukken van katachtigen. De rok is aan de onderkant afgezet met oranje kunstbont, net als de hals en de mouwen van het truitje. Haar lange blonde haar is in een staart bovenop het hoofd geknoopt. Met twee oortjes van dezelfde stof als haar kostuum, bevestigd aan een oranje lint om haar hoofd, een staart van hetzelfde materiaal met als pluim weer oranje kunstbont in de ene hand en een poezenmasker in de andere hand is het wel duidelijk dat deze Barbie in een kat verandert tijdens Halloween.In 2002 kwam ook Perrr-fectly Barbie voor de eerste keer op het Halloween-feest, samen met haar poes. Zij is gekleed in een lange strakke, aan de onderkant breder uitlopende jurk. Roze met een print van voetafdrukken van de kat is de kleur die deze Barbie met het Mattel-nummer 56752 voor haar kostuum koos. De lange mouwen en de hals zijn afgezet met zwart kunstbont. Haar lange blonde haar wordt op de plaats gehouden door een zwart lint met zwart-roze oortje eraan. Volgens Mattel zegt deze Special Edition voor het Amerikaanse warenhuis Target
altijd voor vertrek "Kom eens hier, poesje. Het is tijd om naar ons Halloween-feestje te gaan.
Je ziet er erg mooi uit met je roze satijnen halsband". De kat begint te spinnen en Barbie is er bijna zeker van dat zij het diertje hoort zeggen : " Dank je, jij ziet er ook mooi uit in je kostuum. Ik val vooral op die oren". Het is toch tenslotte Halloween !
Onze Halloween Fortune Barbie uit 2003 ziet er ook uit als een waarzegster. Zij is gekleed in een bont gestreepte (gele, oranje, paarse) rok, met om haar middel een inzet van een met rode rozen bedrukte stof met zwarte franje en 3 grote 'gouden' pailletten . Van hetzelfde materiaal is haar hoofddoek, die maar weinig van haar lange blonde haar bedekt. Een kort paars topje met boothals en pofmouwtjes laat ook al de blote navel te zien. Zij draagt daarbij zwarte, open schoentjes met hak aan haar voeten. Maar vooral de rode mond, de grote oorringen en de 'gouden' ketting met een grote, ronde munt met de beeltenis van een Romeinse keizer erop maken van deze Barbie een zigeunerin die de toekomst voorspelt. Tijdens het Halloween- feest kijkt zij altijd in haar glazen bol. Deze Special Edition van Target weet dan ook direct wat ervoor jou en Barbie in de toekomst in het verschiet ligt : een fantastische Halloween.

  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel 2.Barbie viert Halloween in 1996 en 1998 4.Barbie viert Halloween in 2002 en 2003 Volgend artikel