Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Feestdagen > Valentijn > Barbie 'loves' Valentijnsdag in 1994
Barbie 'loves' Valentijnsdag in 1994
Barbie houdt erg van Valentijnsdag en 1994 was voor haar dan ook een topjaar. Zij mocht op deze dag van de liefde verschillende jurkjes aan. Behalve de valentijnskaarten heeft zij dit jaar ook een mooi portret van zichzelf laten maken als geschenk voor haar vriendje Ken en heeft zij een mooi portret van hem gekregen. Barbie kent ook het verhaal dat er aan de vooravond van het Lupercalia, dus op 14 februari, een groot feest zou zijn geweest.Volgens bepaalde bronnen zouden dan ter ere van de godin Juno de namen van ongehuwde Romeinse meisjes in een kruik worden gedaan. Elke jongen mocht een naam uit de kruik halen, waarna hij en het meisje partners waren tijdens het festival of (zoals ook gemeld wordt) voor de rest van het jaar. Soms kwam daar een huwelijk uit voort.


1994 Valentine Barbie


Als een echt lief Valentijntje, zo ziet in 1994/95 "Valentine Barbie" eruit. Zij is gekleed in een jurkje van witte stof met als print hartjes en bloemen, de zoom en de mouwtjes zijn afgezet met rode ruches. Een rode band verbindt het rokje (weer kort, wijduitstaand en gerimpeld in de taille) met het lijfje van dezelfde stof. Het bovenstukje is strak, het heeft een ronde hals en korte pofmouwtjes. Om haar hals draagt de Barbie met het Mattel-nummer 12675 een choker, een wit lint met een rood hartje. De rode strik in het haar, de rode ring aan haar vinger, de witte oorbellen in haar oren en de rode pumps aan haar voeten maken het geheel af. Voor haar vriend heeft zij een prachtig portret laten maken.


1994 Valentine SweetheartAls "Valentine Sweetheart" draagt Barbie een wat minder uitdagend jurkje, gemaakt van witte katoen met rode ruiten en rode hartjes. Ook hier is de rok wijduitstaand en gerimpeld in de taille, maar iets minder kort en met een plooi van witte stof aan de voorkant. Het bovenstukje bestaat uit een strak middenstuk van rode stof met een grote rijgveter en een bovenkant van dezelfde stof als de rok. Het heeft een vierkante hals en half lange mouwtjes afgezet met kant. Aan een van haar vingers draagt zij een witte ring. Een rood lint in het haar en rode pumps maken van deze Special Edition met het Mattel-nummer 14644 een echte Valentijn. Bij haar voeten zie je een doosje bonbons staan, een cadeautje van haar vriendje Ken. In haar handen heeft Barbie een foto van hem. En zoals Mattel zegt : Her sweetheart Ken, is the photo shown, you can replace it, with one of your own". Ofwel (in vrije vertaling) : 'Het lijstje bevat een foto van Ken, haar hartendief, die kan je vervangen, door een foto van je eigen lief'.1994 Valentine BarbieIn 1994/5 laat Barbie tijdens Valentijnsdag weer haar lange benen zien. Het grote Amerikaanse warenhuisconcern Target voorzag deze Special Edition met het Mattel-nummer 15172 van een jurkje met een zeer kort rokje, wijduitstaand, van witte glanzende stof bespikkeld met rode hartjes. Het lijfje van rode glanzende stof is strak getailleerd en voorzien van een boothals van hetzelfde materiaal als het rokje. Zij heeft rode pumps aan haar voeten, een witte ring aan een vinger en witte oorbellen in haar oren. Een rode strik is met een rood hartje vastgezet aan de hals, terwijl de andere rode strik in het haar wordt gedragen. Ook deze "Valentine Barbie" heeft wenskaarten voor haar vrienden.

  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel Barbie 'loves' Valentijnsdag in 1992-1994 Barbie 'loves' Valentijnsdag in 1998 + 2000 Volgend artikel