Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Feestdagen > Valentijn > Barbie 'loves' Valentijnsdag in 2005 + 2006
Barbie 'loves' Valentijnsdag in 2005 + 2006
Ook in de 21ste eeuw vindt Barbie een van de leukste dingen van Valentijnsdag het versturen van kaartjes. De eerste geschreven Valentijnskaart wordt toegewezen aan Charles, de hertog van Orléans. Hij schreef in 1415 vanuit Tower of London, de gevangenis waarin hij op dat moment zat, romantische verzen aan zijn vrouw.

De kaart is nu nog te zien in het Britisch Museum in Groot-Brittannië
Vanaf de 16e eeuw werd het versturen van geschreven/getekende valentijnskaarten normaal en aan het eind van de 18e eeuw deed de machinaal geproduceerde kaart zijn intrede. En nu worden er in de Verenigde Staten alleen al miljoenen kaarten verstuurd.


2006 With Love Valentine & 2005 Hearts and Kisses Valentine

2005 Hearts and Kisses Valentine
In 2005 besluit de moderne Barbie toch ook nog Valentijn te vieren. Maar niet meer zo 'tuttig' als de voorgaande jaren. De Barbie met het Mattel-nummer C4479 is gekleed in een spijkerbroek met zeer wijd-uitlopende pijpen, waarbij roze stof als inzet is gebruikt. De heupbroek is voorzien van twee ceintuurtjes, een roze en een rode. Het lichtroze t-shirt, met op de voorkant een groot roodroze hart, heeft aan een kant een lange, ook op het einde wijd uitlopende mouw en aan de andere kant zie je haar blote arm. Ook de hals is heel anders dan bij de andere shirts.


Maar het cadeau van haar vriendje Ken blijft hetzelfde als vroeger : een roze en hartvormig doosje met bonbons.

Volgens Mattel houdt ook deze Barbie nog van het versturen van valentijnskaarten. Zij laat hier een kaart zien, die bestemd is voor de 'menselijke' vriend of vriendin. "Schrijf je eigen Valentijnsgroet op de kaart" zegt Barbie.
2006 With Love Valentine


Ook in 2006 heeft de moderne Barbie zich gekleed voor Valentijn. Als "With Love Barbie" draagt zij een bijzondere rok in batikstijl. De rok, bedrukt met een patroon van hartjes in de kleuren van lichtrood tot donkerrood, is iets over de knie afgezet met een strook van hetzelfde materiaal. Het topje dat zij aan heeft bestaat uit 2 delen : een glanzend rood hemdje met spaghettibandjes met daar overheen rode tule. Modern zijn ook de rode blokschoenen met enkelsluiting die deze Barbie met het Mattel-nummer H8254 aan haar voeten heeft en het aparte tasje, van rode kunststof, gevormd als een pagode en met een hengsel van bamboe, dat zij in haar hand heeft. De choker, een roze lint enkele maken om de hals geslagen en met een rood plastic hartje als hangertje, is echter een oud Valentijns item. Vele jaren achtereen droeg zij deze halsversiering.


Voor haar liefhebbers heeft zij een cadeau : een roze lint met een rood plastic hart eraan. Met veel liefs !!!
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel Barbie 'loves' Valentijnsdag in 1998 + 2000