Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Geschiedenis > 2009 Then and Now Barbie
2009 Then and Now Barbie

Ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag heeft Barbie in 2009 van Mattel een nieuwe badpak gekregen. Met het zwempak dat deze Bathing Suit Barbie draagt, wordt een vergelijking getrokken met het eerste badpak dat zij 50 jaar geleden droeg : Toen en Nu (Then and Now), 1959 - 2009.


Vijftig jaar verschil tussen de eerste Barbie uit 1959 en de Barbie uit 2009. Er zijn wel wat overeenkomsten, maar ook tegenstellingen. Barbie droeg in 1959 -toen zij het levenslicht zag- een wit/zwart gestreept badpak. Barbie in 2009 draagt een zwart/wit gestreepte bikini.Haar blonde haar heeft zij in een paardenstaart gebonden met een pony op het voorhoofd. Hierin lijkt zij op de eerste Barbie uit 1959, waarvan zij een groot portret met zich meesjouwt.


Natuurlijk is deze Barbie met het Mattel-nummer P6508 veel moderner. Zij loopt met een mobiele telefoon rond. Roze, precies zoals Barbie wil, met op de display de zwart-witte strepen van de zwemkleding.


Meer informatie en foto's over Bathing Suit Barbie volgen in de serie : de geschiedenis van het zwempak.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel 1966 Color Magic