Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Feestdagen > Halloween > 5. Barbie viert Halloween in 2005
5. Barbie viert Halloween in 2005
In de negentiende eeuw namen vooral de Ierse immigranten hun Halloween-feest mee naar de Verenigde Staten. In Ierland was de aardappeloogst mislukt, de hongersnood decimeerde razendsnel de bevolking en de Ieren begonnen omstreeks 1840 massaal naar Amerika te vluchten. Hieruit ontstond in de twintigste eeuw in de Verenigde Staten een eigen versie van Halloween. Hier duikt ook de pompoen als symbool van Halloween op.


De Barbies hebben voor het feest naar onderstaand recept een pompoensoep gemaakt.

In 2005 heeft Barbie twee Halloween-parties.
Voor elk feestje trekt zij iets anders aan :
de ene keer is zij een chique tovenares, de andere keer een moderne heks. Maar beide Barbies begroeten bij aankomst van het feest het skelet, liggend op een tafeltje met een kaarsje in zijn buik en een zwarte hoed op het hoofd en een rode roos tussen zijn tanden.

2005 Halloween Wishes Barbie

Als Halloween Wishes ziet Barbie er betoverend uit.


Zij draagt een lange, paarse jas zonder mouwen over een zwart jurkje met een topje van zwart weefsel met glinsterend roze, paarse, blauwe en gouden draden erin. Het jurkje heeft een schuin omhoog lopende zoom, daarbij haar benen met sexy laarsjes tonend.


Zwarte tule is gebruikt vanaf het topje om hals, schouders en armen te bedekken. De jas wordt bij de middel bijeen gehouden door een grote strik van roze tule.Op haar lange blonde haren staat de bekende puntmuts. Deze hoed, het typisch hoofddeksel van heksen en tovenaressen, is van zwart plastic en heeft een slappe rand, de ogen bijna bedekkend.

Haar make-up is aangepast : de eyeliner is tot ver in de hoeken van de oogleden doorgetrokken. Het geeft haar een katachtig uiterlijk.
Als eye-shadow is roze gebruikt met net onder de wenkbrauwen een strook goud met glinstertjes. De lippen van haar glimlachende mond zijn fel donkerroze gestift.

Volgens Mattel heeft deze Barbie met het Mattel-nummer G8539 drie Halloween wensen :

'Wens een avond met
een fluweelachtige hemel
en een maan
die glimt als een briljant.

Wens sterren die
het donker laten oplichten
en een glinsterende
show opvoeren.

Wens een jurk die
betovert
door haar flonkerende
begoochelende glans

Omdat wensen zoals
deze altijd vervuld worden
op een avond
als Halloween'.


'Happy Halloween !!!'.
2005 Halloween Star Barbie.
Op het tweede Halloweens-feestje heeft Barbie zich het uiterlijk aangemeten van een moderne heks. Zij heeft een heupbroek aan van katoen met een dessin van grijs en roze vlekken en met strakke pijpen die voorbij de knieen wijd uitlopen.
Over haar heupen heeft zij een strook zwarte tule gedrapeerd, die in grote punten is geknipt. De zwarte tule is zo bewerkt dat afhankelijk van het licht deze groen of roze oplicht en stevig is vastgemaakt met een grote strik.


Dezelfde tule is gebruikt om de mouwen van het topje te maken. Het bovenstukje bestaat verder uit zwart fluweel met glinsterend roze versieringen en een gouden, puntvormige raster aan de voorkant. Het heeft twee smalle schouderbandjes.
Om haar hals draagt zij een choker, een fluwelen bandje met een gouden ster erop.

Op haar lange, blonde haren staat het welbekende hoofddeksel van een tovenares, de puntmuts. In dit geval een zwart vilten en in elkaar zakkend exemplaar.

Deze Barbie met het Mattel-nummer G5320 heeft nu een lichte make-up opgebracht die past bij haar lichtblauwe ogen. De lippen zijn paarsachtig gestift en zijn voorzien van lipgloss.
Volgens Mattel vindt deze Special Edition dat je
'in de sfeer van het Halloween
moet komen met glinstering en glans.
Met haar opvallende laarzen aan
is deze Barbie klaar
om de angstaanjagende nacht
met stijl te betreden. De ster van elk
Halloween feestje !'


De laarzen van Halloween Star zijn inderdaad opvallend, lang
tot bijna aan de knie en voorzien van zogenaamde rijgveters
en stevige hakken. Maar de laarzen zijn bijna niet te zien vanonder de broekspijpen.
De laarsjes van Halloween Wishes daarentegen zijn goed te zien.
Deze mogen ook gezien worden : de halfkorte laarsjes met de hoge hakken en echte veters om de kuiten staan zeer sexy.
Halloween Wishes en Halloween Star krijgen tijdens het feestje trek : zij staan bij de tafel die gedekt is met 6 bordjes, 6 lepels en een pompoen gevuld met pompoensoep, die met een grote lepel in de soepbordjes worden geschept. Het servies met inhoud en het bestek zijn afkomstig van Kitchen Littles.

Beide Barbies genieten van een bordje vol
van deze oranje soep, waarvan hieronder een recept volgt.

Een recept van pompoensoep van www. users.telenet.be/HappyHalloween/Home.html

 
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 - 60 minuten
Ingrediënten:  
1 1/2 kg pompoenvlees (blokjes), 150 gr aardappelen, 1 gedroogd rood Spaans pepertje, 3 teentjes knoflook, 2 uien, 3 el olijfolie, 50 gr boter, 2,2 liter kippenbouillon.
 
Bereidingswijze:
Pompoen schillen en in blokjes snijden. Ui snipperen. Aardappelen schillen en in gelijke blokjes als de pompoen snijden. Boter in de pan (dikke bodem) laten smelten. Ui fruiten in ca. 4 minuten, voeg de pompoen, uitgeperste knoflook en aardappelen toe. Laat alles ca. 5 minuten fruiten. Pepertje toevoegen. Voeg de bouillon toe. De soep 20-25 minuten zachtjes garen. Pepertje verwijderen. Het geheel pureren. Lekker met een flinke dot crème fraiche en eventueel basilicum.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel 4.Barbie viert Halloween in 2002 en 2003 6.Barbie viert Halloween in 2006 Volgend artikel