Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Mode en Lingerie > Jeans > Barbie in Jeans in 1959
Barbie in Jeans in 1959
Spijkerbroeken, ook hier in Nederland vaak jeans genoemd worden, zijn broeken die gefabriceerd zijn van de blauwe stof denim.
Oorspronkelijk ontworpen om in te werken, werden deze broeken in de jaren vijftig populair bij de jongeren. Tegen de jaren zestig, weet Barbie via Wikipedia, werd het dragen van jeans in de Verenigde Staten van Amerika algemeen geaccepteerd maar wel als vrijetijdskleding.


Ook Barbie droeg al een spijkerbroek in 1959 tijdens een vistochtje.

1959/2006 Picnic Set Barbie
Al vroeg in haar bestaan gaf Mattel Barbie een kledingsetje met een spijkerbroek als onderdeel. Een jeans met driekwart pijpen, in Amerika een clam-digger genoemd. Het setje, eentje uit de 900 Series Fashions in 1959 met het Mattel-nummer 967, bestond verder uit een rood/wit geblokte blouse met korte mouwen, een strooien hoed, een picknickmand en een bamboe hengel.In 2006 kwam Mattel met een reproductie van een Barbie met dit setje aan : Picnic Set getiteld.

Ook nu draagt zij een spijkerbroek met driekwart pijpen. De blue jeans heeft een echte gulp aan de voorkant, te openen en te sluiten met een klein metalen ritsje. Daarop draagt zij eenzelfde rood/wit geblokte bloesje met kraag en korte mouwen. De blouse is ook nu weer een bodysuit. Wel handig als je gaat vissen : schiet het bloesje niet uit je broek.Het is de juiste dracht voor een tochtje in de buitenlucht. Barbie pakt haar picknickmand en haar hoed.

Op de strooien hoed met de brede rand, omhoogstaand en met een rood lint afgebiesd,
zien we een grote bloem, een kleine en een plastic kikker.
De hoed is onder de kin bevestigd met groene en blauwe linten. Die zorgen er voor dat de hoed op haar hoofd blijft staan.
Haar zwarte haren zijn vanachter in een paardenstaart gebonden. Onder haar korte en krullerige ponyhaar zien we de bekende naar rechts kijkende ogen, met de dikke zwarte eyeliner-strepen en blauwe mascara op de oogleden. Daaronder het kleine neusje en de hartvormige mond met rood gestifte lippen.En zelfs de felrood gelakte vingernagels doen er niets vanaf dat de Barbie met het Mattel-nummer J4260 gekleed is voor een perfect dagje uit in 1959. Zij gaat de natuur in om te vissen en te picknicken. Zij heeft een hengel bij zich en een strooien picknickmand. Zij gooit de hengel uit en komt al snel terug met een vis.
Helaas is de mooie, blauwe vis van plastic, dus niet te eten.......Op de achterkant van de spijkerbroek zit een echte kontzak. Wat laag, maar vooruit.


Aan de voeten van deze Barbie met het Gold Label (niet meer dan 10.600 exemplaren in de wereld te vinden) zijn sandalen met sleehakken te zien. Deze sleehakken lijken gemaakt van kurk, maar zijn van plastic. Net als de witte gevlochten banden over de wreef en de rode binnenzolen.
De mooi rood gelakte teennagels zijn goed te zien.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Barbie in Jeans in 1981 Volgend artikel