Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Mode en Lingerie > Jeans > Barbie in Jeans in 1991
Barbie in Jeans in 1991
Toen Barbie zich ging interesseren voor de jeans, kwam zij opvallende informatie tegen op Wikipedia. Zo bleek het woord ‘blue jeans’ verbazingwekkend genoeg uit Frankrijk te komen. Het is een verbastering van het Franse ‘bleu de Gênes’ (letterlijk ‘het blauw van Genua’). Het blauw kwam door de kleurstof die gebruikt werd om de garens te kleuren, zoals dat gebeurde in de Italiaanse stad Genua.



In 1991 krijgt Barbie een setje jeanskleding.

1991 Jazzy Jeans Barbie
Mattel komt in 1991 in de serie Barbie Fashion Mall met de Jazzy Jeans Shop.

Na een dag in de brandende zon ziet Barbie in de ‘etalage’ van de winkel “Jazzy Jeans” een kledingsetje bestaande uit een rokje, een bustier, twee korte shirtjes, een jasje en een lange broek. Alles gemaakt van jeansstof, gecombineerd met vrolijke bloemetjesstof.
En alles is te combineren

Het is Sun Sensation Barbie uit 1991 die het jeanskledingsetje wil dragen. In het dagelijks leven loopt deze Barbie constant op het strand rond in haar goudkleurige bikini.

Zij vindt het zo’n leuke set dat zij de winkel binnengaat en de kledij aanpast.




Barbie trekt eerst de jeansbroek aan met een korte blouse van bloemetjesstof. Het staat haar goed. Maar zij vindt het rokje met de bustier, getoond op een paspop, ook wel erg leuk. Lekker jazzy, net als de muziek die uit de gele gettoblaster komt.























Barbie past vervolgens het het rokje met de bustier aan. Het staat haar schattig. Het wijduitstaand rokje van deze jeans stof heeft een grote reep bloemetjesstof bij de taille en als streep voorop. Het rokje is mooi met rode garen afgebiesd.

De bustier, die van dezelfde jeansstof is gefabriceerd, heeft rode sierstiksels en is aan de voorkant gerimpeld plus voorzien van twee kleine roze knoopjes. Twee rode bandjes houden dit kledingstuk op z’n plaats. Zij trekt de aandacht van alle mannen.





Over de bustier kan zij een kort jeansjasje met een kraag en voorpanden van bloemetjesstof dragen. Goed als het tijdens de zomeravond wat killer wordt.











Bij de rok kan de bustier voor overdag vervangen worden door het bloesje van bloemetjesstof. Ook hierop kan het jasje gedragen worden. Het korte shirtje van tricot in roze en witte dwarsstrepen kan ook gecombineerd worden met het rokje.







In plaats van met de rok kan de bustier ook gedragen worden met de broek. Bijvoorbeeld om een avondje uit te gaan : het staat haar sexy. En voor de late nacht kan weer het jasje worden gebruikt.









Het andere korte shirtje vindt zij ook wel te gek. Dat is van tricot in lichtroze en witte dwarsstrepen. Het heeft een boothals en twee korte mouwtjes. Ook hierover kan zij het jasje dragen.






















Vele mogelijkheden dus.
Het staat Sun Sensation Barbie allemaal te gek.
Nu doet zij ook wel haar naam eer aan.
De huid is bruin van de zon, het haar is lang en helblond,
met goudkeurige strepen erin en aan de rechterkant
voor een gedeelte samengebonden met een goudkleurig
elastiek in een staart. Met haar grote, blauwgroene ogen,
wipneusje en geopende mond met roze gestifte lippen is
deze Barbie er een echt uit de begin van de jaren negentig.























Voor het schoeisel heeft zij ook keuze : twee paar gymschoenen, het ene paar in de kleur wit, het andere in de kleur lichtblauw.






















De Sun Sensation Barbie met het Mattel-nummer 1390 wil het setje graag hebben. Een geluk voor Barbie is dat zij niet langs de kassa hoeft om te betalen voor de kleding. Die krijgt zij voor niks van Mattel.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel Barbie in Jeans in 1988 Barbie in Jeans in 1992 Volgend artikel