Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Mode en Lingerie > Jeans > Barbie in Jeans in 1992
Barbie in Jeans in 1992
Barbie verneemt ook via Wikipedia dat tijdens de Renaissance en vooral tijdens de 16e eeuw denimbroeken steeds belangrijker werden. Deze werden verkocht via de haven van het Italiaanse Genua, ook de hoofdstad van de Republiek met dezelfde naam. Liggend aan zee richtte Genua zich vooral op vijanden die van over zee kwamen. De marine, een belangrijk onderdeel van de verdediging. wilde voor de soldaten broeken hebben die altijd gedragen konden worden. In regen en in zon.


Barbie krijgt in 1992 ook een kledingsetje voor in regen en zon.

1992 Denim ‘n Lace


In 1992 brengt Mattel op verzoek van de Amerikaanse supermarktketen Ames een Barbie in denim kleding uit. Het is ‘Denim ‘n Lace’ Barbie die het levenslicht ziet.

Zij heeft inderdaad een rokje aan bestaande uit een stuk denim met een zogenaamde ritssluiting aan de voorkant. Maar het overgrote deel is wit kant (lace) over een witte onderrok.

Ook het korte denim jasje heeft alleen de voor- en achterpanden van denim. De mouwen zijn van doorzichtig wit kant met een groot bloemenmotief, de desinglijnen hebben hetzelfde witte kant.

Van hetzelfde doorzichtige witte kant is tevens de legging gemaakt.

Onder het jasje draagt deze Barbie met het Mattel-nummer 2452 een bloesje van bloemetjesstof, waarbij de bloemen in de kleuren roze, donkerroze en donkerblauw voorkomen en de blaadjes groen zijn. Ook haar tas is van dezelfde stof gemaakt. Twee lichtblauwe linten, die aan de tas bevestigd zijn, vormen de hengels.

Op haar lange, blonde krullen met de twee vlechten bevindt zich een hoedje. Of hoedje.
Het is meer een rand van een hoed, zonder echt hoofddeksel. Haar platinablonde lokken zijn vanachter gewoon te zien. De rand van zogenaamd gevlochten raffia is aan de voorkant omgeslagen en vastgezet met een strik van dezelfde lichtblauwe linten en een bloem van dezelfde bloemenstof.Deze Barbie met haar lange blonde krullen en grote blauwe ogen ziet er precies zo uit als de Amerikaanse meisjes in die tijd eruit wilden zien. Kijk naar series als ‘Dallas’ en ‘Dynastie’.


Mattel vermeldt op de doos :
‘Zij geeft het tempo aan
in denim en kant’.


En het tempo kan snel zijn. Aan haar voeten heeft zij witte sportschoenen.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel Barbie in Jeans in 1991 Barbie in Jeans in 1994 Volgend artikel