Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Mode en Lingerie > Jeans > Barbie in Jeans in 1995
Barbie in Jeans in 1995
Barbie begrijpt dat het woord denim ook uit Frankrijk afkomstig is. Het is een afkorting van de oorspronkelijke benaming : serge de Nîmes (= keper van Nimes). In deze Zuid-Franse stad werd een soort katoen geweven met een schering die geverfd werd met de blauwe kleurstof indigo, terwijl de draden van de inslag wit waren. Deze stof werd door de familie André gebruikt voor kleding voor de veehoeders van de Camargue, de zogeheten gardianen.

In 1995 krijgt Barbie van Mattel een paar denim setjes, maar ook bekende modehuizen komen met jeanskleding voor haar aanzetten.

1995 Fashion Avenue Collection Boutique.


In 1995 komt Mattel voor Barbie met een bijzonder denim pakje bestaande uit een kort wat gerend jeansrokje en een jeansjasje. Het ‘winterse’ jeanspakje is een van de kledingsetjes uit de Fashion Avenue Collection in dat jaar.Het rokje is bij de zoom en het jasje bij de kraag en de manchetten van een dikke reep witte kunstbont voorzien.

Het lichtblauwe jeans rokje heeft via witte stiksels zakken en een voorsluiting (de echte sluiting is vanachter met klittenband). Het denim jackje, waarbij witte stiksels borstzakjes vormen, heeft 4 zilverkleurige kraaltjes die de voorsluiting voorstellen. De echte sluiting is bij het jasje 3 drukkertjes.Het is School Spirit Barbie uit 1995 die na schooltijd dit kledingsetje met het Mattel-nummer Asst. 14980 mag dragen. Het staat haar fantastisch.


Deze Barbie met het Mattel-nummer 15301 heeft lange, blonde haren die naar achteren worden gehouden door een vuurrood haarlint. Precies passend bij haar vuurrode oorbellen en haar vuurrood gestifte lippen. Haar grote, blauwe ogen, het kleine neusje en lichtgeopende mond zijn typisch voor het gezicht van Barbie uit 1995.Ook haar tasje is van wit kunstbont en haar blote benen steken in halfhoge, witte laarsjes.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel Barbie in Jeans in 1994 Barbie in Jeans in 1996 Volgend artikel