Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Mode en Lingerie > Jeans > Barbie in Jeans in 1997
Barbie in Jeans in 1997
In de tweede helft van de 19e eeuw werd de spijkerbroek populair bij de burgers. In 1847 emigreerde de Joodse Duitser Levi Strauss naar de Verenigde Staten. Daar begon hij voor de goudzoekers in Californiė stevige broeken van zeildoek te maken. Deze broeken vielen erg in de smaak bij de gelukzoekers. Toen Strauss door zijn voorraad zeildoek heen was, stapte hij over op een sterke katoensoort, genaamd 'Serge de Nīmes' (keper uit Nīmes). Deze naam verbasterde al snel tot denim.


In 1997 is denim voor Barbie zo belangrijk, dat er verschillende outfits voor haar worden geproduceerd.

Mattel brengt in 1997 een Jeans Barbie in de serie Fashion Avenue Barbie Style op de markt. Daarnaast verschijnt er een Cool Shoppin’ Barbie, die met haar creditcard haar jeanskleding koopt. Verder zijn er natuurlijk de kledingsetjes uit de Fashion Avenue Collection in denim stijl.

1997 Fashion Avenue Barbie Style.In 1997 draagt een van de Barbies uit de serie Barbie Style van de collectie Fashion Avenue mooie jeans kleding. Zij heeft een donkerblauw denim jurkje aan, met zilverkleurig knopjes aan de voorkant.

Het jeans jurkje met smalle taille heeft een bovenstukje met korte mouwtjes maar wel met een kraag van een andere stof. Dit materiaal heeft een patroon van een zwart raster over een rode ondergrond met witte symbolen. Dezelfde stof is gebruikt om hartvormige zakken te maken die de jurk opfleuren.

Ook haar handtas heeft de vorm van een hart, een rood hart.


Zij heeft rode oorbellen in haar oren. Ondanks haar lange, blonde haren, haar blonde lok op haar voorhoofd en haar grote, blauwe ogen zie je aan haar gezicht dat er toch andere tijden aangebroken zijn.
Mattel vertelt op de achterkant van de doos in verschillende talen (in dit geval 9) dat Barbie : ‘het gaafste cadeau is dat ik jou kan geven !’
(Barbie is the coolest present from me to you !)
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel Barbie in Jeans in 1996 Barbie in Jeans in 1998 Volgend artikel