Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Mode en Lingerie > Jeans > Barbie in Jeans in 1998
Barbie in Jeans in 1998
Barbie was ook nieuwsgierig naar het waarom van de klinknagels bij spijkerbroeken. Zij las in Wikipedia dat in 1850 in CaliforniŽ Levi Strauss spijkerbroeken met de naam ĎLeviísí begon te produceren. Een van zijn klanten was de kleermaker Jacob Davis. Nadat een van Davisí klanten steeds te maken had met gescheurde jeans, kreeg hij het idee koperen klinknagels te gebruiken om bepaalde plekken te verstevigen.


In 1998 brengt Mattel in de collectie Fashion Avenue weer kledingsetjes voor Barbie uit. Ook hierbij zit denim kleding : de ĎAuthentic Jeansí serie.

1998 Fashion Avenue Collection Authentic Jeans.

Een van de jeanskledingsetje van Mattel in 1998 is een ruim gesneden donkerblauwe spijkerbroek met daarop een blouse van gestreepte stof in de kleuren roze, donkerblauw, lichtblauw en wit.

De blouse met halflange mouwen en een kraag heeft behalve een knoopje twee banden die vanvoren vastgestrikt worden. Net onder de boezem, daarbij het middenrif vrijlatend.Bij dit kledingsetje met het Mattel-nummer 20601 (asst. 19179) behoort een felroze vierkant handtasje.

Het is Make A Valentine Barbie uit 1998 die is uitgekozen om deze vrijetijdskleding aan te doen. Daarom trekt zij haar Valentijnskledij uit en kleedt zich in jeanskleding.

Het staat haar prima.

Haar voeten steken in stevige gympen, het type basketballschoen, in de kleur roze.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel Barbie in Jeans in 1997 Barbie in Jeans in 1999 Volgend artikel