Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Mode en Lingerie > Jeans > Barbie in Jeans in 1999
Barbie in Jeans in 1999
Volgens Wikipedia had de kleermaker Davis geen geld om een patent aan te vragen voor zijn idee om met klinknagels de spijkerbroeken te verstevigen. Daarom schreef hij jeansfabrikant Levi Strauss een brief met het voorstel samen te gaan werken. Strauss ging akkoord en op 20 mei 1873 kregen zij samen het Amerikaanse patent nr. 139,121.


In 1999 draagt Barbie weer jeanskleding van Mattel, zowel in de categorie Fashion Avenue Collection als in de goedkopere serie Jeans Fashions Collection.

1999 Jeans Fashions Collection


In de serie Jeans Fashions Collection in 1999 komt Mattel o.a. met een kledingsetje bestaande uit een spijkerbroek in de kleur legergroen en een oranje/groen kunststof hesje.

De groene ‘jeans’ is een broek met wijde pijpen en zogenaamde steekzakken voorzien van oranje sierstiksel. Ook de pijpen zijn aan de onderkant met oranje sierstiksel afgezet. Het merk ‘Original Barbie Jeans' is duidelijk te zien.

Het hesje zonder mouwen heeft een ondergedeelte van feloranje gekleurd kunststof met een zilverkleurige band die dwars over de borstkas loopt. De sluiting is eveneens fel oranje van kleur. Het bovenste gedeelte is donkergroen met oranje sierstiksels. Een grote capuchon zit aan de achterkant.

Het is de Green Corduroy Cool Barbie uit 1999 die dit kledingsetje met het Mattel-nummer 68084 mag dragen.Normaal loopt deze Corduroy Cool Barbie, zoals haar naam al zegt, rond in een jurkje van corduroy, in dit geval lichtgroen van kleur.
Daaronder draagt zij een trui met groene, blauwe en witte strepen. Een donkergroene legging bedekt haar benen en een muts in dezelfde kleuren als haar trui siert haar donkere haar.

Corduroy Cool Barbie vindt haar eigen kleding leuk, maar is ook gek op jeanskleding. Deze zwartharige vindt het ‘cool’ om in dit setje de jeanscultuur uit 1999 te vertegenwoordigen.

Zij houdt haar lichtgroene oorbellen in haar oorlelletjes en de lichtgroene ring aan haar vinger. Haar donkere haar is naar achteren getrokken en in een staart gebonden, een lok hangt los.

  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel Barbie in Jeans in 1998 Barbie in Jeans in 2000 Volgend artikel