Menu

Zoek


SmartSection is developed by The SmartFactory (http://www.smartfactory.ca), a division of INBOX Solutions (http://inboxinternational.com)
Collectie > Geschiedenis > 1961 Bubble Cut Barbies
1961 Bubble Cut Barbies
Een jaar na de introductie was Barbie al een van de meest verkochte poppen in Amerika.
In 1961 werd nummer 5 ponytail op de markt gebracht met een keuze uit drie verschillende kleuren haar, maar daarnaast kwam er ook een Barbie met een geheel nieuwe haarstijl, de bekende 'Bubble Cut'.

Wel ander haar, maar zij droeg nog steeds het zwart-wit gestreepte badpak. In 1962 verandert dat : nu is zij te koop in een rood jersey badpak. Barbie neemt in deze begin jaren zestig de kleding en de haarstijl over van een van de beroemdste vrouwen in die periode, Jackie Kennedy. In net zulke mooie creaties als waarin de presidentsvrouwe zich vertoonde, stond Barbie als 'Silken Flame' en 'Fashion Luncheon' te pronken. Ook hiervan zijn reproducties gemaakt.


De verzamelaars-editie 'Silken Flame' (1998) is een reproductie van twee originele kledingsetjes, 'Red Flare' (met jas, hoed, handtasje, handschoenen en schoenen) en Silken Flame dat bestond uit een jurk met riem (foto)

'Fashion Luncheon' kwam in 1997 als reproductie.

  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel 1959 Ponytail Barbies 1965 American Girl Barbie Volgend artikel