1965 Eigen Barbie - Fashion
Categorie : Geschiedenis
Met alleen een Barbie was ik er natuurlijk niet. Barbie moest ook kleding hebben. Wekenlang spaarde ik mijn zakgeld op om een kledingsetje te kunnen kopen. Elke zaterdag gingen mijn vriendin en ik weer naar de speelgoedwinkels om te kijken wat voor kleding voor Barbie we allemaal wel niet zouden willen hebben. En wat we konden betalen.
Een van die setjes, die ik toen heb gekocht, is het roze schaatspakje uit 1965 : Skater's Waltz.


Het bestaat uit een tricot bodysuit met een kort rokje eraan van vilt in de kleur roze. Daaronder draagt zij een panty. Om haar hals heeft zij een kraag van licht-roze namaakbont en aan haar handen wanten van hetzelfde materiaal.


Als zij echter gaat schaatsen, doet zij de kraag af en haar want uit. Er is nog maar een want, want de andere is Barbie kwijtgeraakt. Het mooie schaatsjurkje is zeer geschikt om te laten zien hoe zij 'de techniek van het kunstschaatsen beheerst'. Met de speciale schaatsen voor het kunstrijden aan haar voeten draait zij de mooiste rondjes.

Een ander setje, dat ik heb gekocht, heeft ook met sport te maken. Het is ski-kleding, ook uit 1965, maar de naam en het Mattel-nummer hiervan zijn bij mij niet meer bekend. De Barbie met de zwarte pruik draagt hier de strakke, nauwsluitende zwarte broek met het jasje van wit corduroy met rode voering in de capuchon. Zij heeft een paar zwarte skischoenen aan haar voeten en ski's bij de hand. De ski's kunnen met behulp van elastiekjes aan de skischoenen bevestigd worden. Vroeger had zij er ook nog skistokken erbij, maar die zijn in de loop van de tijd verloren gegaan.

Het lieve lingerie-setje 'Ruffles 'n Lace' bestond uit een slipje, een bh en petticoat van doorzichtige stof met witte stippen. De petticoat is verder afgezet met stroken kant en wordt opgefleurd met een bloem van stof. Helaas is de bustehouder uit het Fashion Pak nummer 1398 uit 1964 verdwenen, maar mijn lieve Barbie showt hier hoe mooi het slipje en de onderrok haar nog staan.