1966 Color Magic
Categorie : Geschiedenis
Toch komen er halverwege de jaren zestig veranderingen in het uiterlijk van Barbie. Zij ziet er nu wat natuurlijker uit met licht gebogen benen en zij kleedt zich af en toe wat moderner. In 1966 verschijnt Barbie als Color Magic met haar dat 'magically' (=met toverkracht) van kleur kon veranderen met behulp van een speciaal chemisch middeltje. Als Barbie blond was, veranderde de kleur van het haar in paars gevlamd en had zij donker haar, dan kreeg dat een robijnrode kleur. Ook het zwempak met het ruitvormige en veelkleurige dessin kon van kleur veranderen.


Het kostte een chemicus twee jaar tijd om dit middel te ontwikkelen. Vandaag de dag is een originele Color Magic Barbie dan ook een fortuin waard.
Op verzoek van de verzamelaars (Collector's Request Collection) kwam Mattel in 2003 met een replica van Color Magic in een Limited Edition (beperkte oplage).


Deze Barbie met het Mattelnummer B3437 draagt eveneens het ruitvormige en veelkleurige badpak, bijeengebonden met een blauw lintje. In haar rechte, halflange en zwarte haar zit een haarband met hetzelfde patroon. Zij heeft roodgestifte lippen en roodgelakte teen- en vingernagels. In tegenstelling tot het originele model kan het haar en de kleding van deze repro-Barbie niet van kleur veranderen.


Bij de reproductie is voor Barbie ook het kledingsetje 'Bloom Bursts' uit 1967 aanwezig. Dit bestaat uit een jurkje van shantung-zijde met bloemenpatroon en een mutsje van paarse organza met bandjes om het onder de kin vast te strikken.