Barbie en de Kerst
Categorie : Feestdagen


De kerstmuts is ook te zien bij de 'Holiday Season' Barbie uit 1996. Ook zij is een Special Edition, maar heeft het Mattelnummer 15582 gekregen. Barbie draagt een rood rokje en een groene trui met het patroon van een denneboom ingebreid. De rode muts past prachtig bij haar blonde haar en de groene oorbellen. De witte benen simuleren het gebruik van een panty.


Ook Barbie als 'Santa's Helper' uit 2004 heeft de kerstmuts op. Zij heeft het Mattel-nummer B6271 en draagt een rood jasje afgezet met witte bond. Daarbij heeft zij rood-wit gestreepte broek aan die lijkt op een in Amerika met Kerst zo populaire zuurstok. Zoals Barbie het zelf zo mooi zegt : It is the season,
You all know that,
To be jolly and cheery,
And wear a red hat.

With mistletoe
And fluffy white trim
And candy cane colours
And the happiest grin.

The message is simple;
The greeting is clear;
Have a wonderful holiday
And a happy new year!Zonder muts maar met mooie, witte oorwarmers op, warme wanten en een dikke trui aan, gaat 'Caroling Fun' Barbie van deur tot deur om kerstliedjes ten gehore te brengen. In 1995 zingt zij als Special Edition met het Mattelnummer 13966 voor het eerst 'Jingle Bells' .


'Tree Trimming' Barbie geniet van de versierde kerstboom. Als Special Edition met het Mattelnummer 22967 tuigt zij in 1998 de boom voor de eerste keer op. Zij draagt hierbij een veelkleurige, dikke wintertrui op een groene broek en een rood lint in haar haar.