Barbie 'loves' Valentijnsdag in 1998 + 2000
Categorie : Valentijn
Barbie is zich ervan bewust dat Valentijnsdag een hele oude feestdag is. Zij weet dat na 496 14 februari eeuwenlang als christelijk feestdag werd bestempeld. In het begin werd de Romeinse vrouwen-loterij door de kerk vervangen door een heiligen-loterij, waarbij de jongeren een naam van een heilige (i.p.v. een vrouw) uit de kruik haalden.
Na een jaar moest die persoon het hele leven van die heilige kennen.

Maar tijdens de middeleeuwen werd het weer een dag om liefdesboodschappen uit te wisselen, om je geheime liefde te openbaren of gewoon om je geliefde te verrassen met een geschenk. Valentijn werd bekend als de heilige van de liefde, hij werd zelfs een van de bekendste heiligen in Engeland en Frankrijk. Ook het geven van valentijnskaarten werd populair.

2000 Very Valentine & 1998 Make a Valentine


1998 Make a Valentine
Ook in 1998 liep Barbie kortgerokt rond. Een elastische stof met gele ruitjes en roze hartjes vormt het korte en klokkende rokje, dat "Make A Valentine" draagt. Daarop heeft zij een getailleerd bloesje aan - zonder mouwen maar met een kraagje - van glanzend roze kunststof. De 3 knopen stellen een voorsluiting voor. Roze tennisschoenen geven het geheel iets sportiefs.Als Special Edition met het Mattel-nummer 20339 laat Barbie de ring zien, die Mattel bestemd heeft voor de menselijke vrienden van Barbie.
"Make A Valentine" heet niet voor niets zo. Barbie is dol op valentijnskaarten. "Zij maakt deze het liefst zelfs, dan zijn ze extra speciaal", meldt Mattel op de achterkant van de doos.

2000 Very Valentine
In 2000 heeft Barbie er genoeg van op Valentijnsdag haar lange benen te laten zien. Als "Very Valentine" draagt zij een maxi jurk, de rok heeft een lengte tot halverwege de kuit, gemaakt van roze katoen, versierd met rode en roze hartjes in allerlei groottes. Glinstertjes geven het geheel iets feestelijks.

De jurk heeft aan de bovenkant spaghetti-bandjes. Daarover heen heeft zij een jasje aan, van een rode wat glanzende stof in de stijl van een jeans-jacket. Ook zij heeft een choker om de hals, nu een rood lintje met een rood hartje. Rode oorbellen, een rode ring en rode schoentjes met hoge hak en enkelbandjes geven deze Special Edition met het Mattel-nummer 28360 toch een echte Valentijn-look.