Barbie in Jeans in 1981
Categorie : Jeans
Pas in 1960 werd het dragen van blue jeans als daagse kleding meer en meer geaccepteerd. Er werden jeans geproduceerd met de rits vanvoren voor zowel vrouwen als mannen. In de jaren zeventig werd de spijkerbroek steeds meer een kledingstuk dat in de kast hoorde te hangen. Tijdens de jaren tachtig en negentig werd de blue jeans de broek die je in bijna alle omstandigheden kon dragen.


Toch was Barbie in het begin nog niet zo’n grote fan. De eerste echte Jeans Barbie kwam pas in de winkel in 1981.
1981 Jeans Fashion Barbie

Deze Jeans Fashion Barbie draagt een mooie donkerblauwe spijkerbroek met roze bies als afwerking aan de zijkanten van de pijpen en echte broekzakken.

Volgens Mattel betreft het hier een ‘designer’ spijkerbroek met smalle pijpen. De sluiting zit aan de achterkant. De roze centuur om haar middel heeft een glanzend zilverkleurige gesp met het portret van Barbie erop.

Daarop draagt zij een roze angora trui met haar naam erop (of te wel een stukje plastic met haar naam erop). De trui (volgens Mattel ook speciaal ontworpen) heeft korte mouwtjes en een hoge hals.


Met haar blonde haar in een paardenstaart gebonden is deze Barbie met het Mattel-nummer 5315 een echt rock-and-roll-vrouwtje.


Volgens Mattel is Barbie samen met haar vriend ‘de koningin en koning van de jeans scene !’. Bovendien meldt Mattel dat ‘wanneer Barbie een beroemde naam draagt, het alleen haar eigen naam is, van top tot teen’.

In haar oorlellen heeft zij oorbellen die diamanten moeten voorstellen. Ook aan haar vinger zit een ring met een zogenaamde glinsterende diamant.


Als zij zich omdraait, staat op een van de twee kontzakken duidelijk haar naam.
De pijpen van haar spijkerbroek zijn gestopt in roze cowboy-laarzen, die de naam Barbie op de schachten gestanst hebben gekregen.