Waar zijn Barbies TE KOOP ?
Categorie : Veel gestelde vragen
1) in de enige echte winkel : PM Collectibles in Dordrecht
www.pmcollectibles.nl
2) op beurzen op diverse plaatsen in Nederland
3) op internet via internetwinkels en veilingsites.

of kijk op de vergelijkingssite www.barbie-discount.nl
Barbies zijn te koop :

1)in de enige echte Barbiewinkel PM Collectibles in Dordrecht.
Deze winkel is het paradijs voor de Barbie-liefhebber. Hun enorm grote collectie Barbies en de zeer vriendelijke eigenaar Paul en zijn collega’s zorgen ervoor dat je altijd te lang blijft hangen in de winkel en je altijd teveel koopt. Maar voor Barbie-liefhebbers is dit de ‘place-to-be’.
Deze officiele dealer van Barbie is te vinden op :
Brouwersdijk 60
3314 GS Dordrecht
078-6138913.

Twee keer per jaar houdt PM Collectibles een feestje, waarvoor alle vaste klanten worden uitgenodigd.
Zie www.pmcollectibles.nl.


2)op beurzen. Barbies zijn ook te vinden op de diverse beurzen die in Nederland worden gehouden. Het voordeel van beurzen is (behalve de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan Barbies) de prijs. Er zijn vaak allerlei aanbiedingen te vinden bij de verschillende stands. Ook zijn er vaak speciale Barbies uit andere landen zoals Duitsland te koop. PM Collectibles en Atelier Kathy zijn meestal eveneens hier aanwezig. Voor meer informatie kan worden gekeken op de evenementenkalender op deze site.

3)op internet. Barbies zijn te koop via Nederlandse internetwinkels zoals www.pmcollectibles.nl.

Maar ook via de veilingsites als www.marktplaats.nl en www.ebay.nl.

Wat betreft de veilingsites ben ik zelf een fan van Ebay : de internationale markt voorziet meer in de behoefte een bepaalde Barbie te kopen. En als via het Paypal-systeem wordt betaald, ontstaat daarover ook geen probleem. Bovendien bestaat er bij Ebay een strenge controle o.a. via het feedbacksysteem.

Bedenk alleen dat behalve de koop van de Barbie ook voor transportkosten betaald moet worden en dat er douane-voorwaarden zijn voor import. Vooral voor nieuwe Collectibles kan je beter terecht bij een Nederlandse internetwinkel met de lage transportkosten.

Mijn verhaal over Ebay.
Ik verschaf mij een bepaalde Barbie aan na een tijdje te hebben rondgekeken op Ebay om te weten wat de prijs van deze specifieke pop gemiddeld is. Via de zoekopdracht kom ik te weten of de barbie die ik zoek te koop is, of er geleverd wordt aan Nederland en of er via Paypal betaald kan worden. Zie ik de desbetreffende Barbie, dan check ik de verkopende partij. Bij Ebay te zien aan de feedbackscore. Honderd procent is natuurlijk het best.

Lijkt me dit een goede verkoper en krijg ik de Barbie voor een redelijke prijs (inclusief transportkosten), die ik ook nog eens wil en kan betalen, dan pas doe ik of een bod (offer) of ga ik voor een vaste prijs (buy now).
Bij Ebay is het wel zo dat als je via de veilingsite een bieding doet of aangeeft deze speciale pop te willen kopen, je ook aan de koopplicht moet voldoen, dus moet betalen.

Transportkosten
Kijk dus wel uit voor de transportkosten. Staat dat er niet bij, vraag het aan de verkoper voor je de koop sluit. Bedrijfjes die goedkope exemplaren aanbieden, kunnen vervolgens hoge transportkosten rekenen. Maar kijk ook naar de voorwaarden die gesteld worden. Sommige verkopers rekenen transportkosten per verkocht artikel, andere combineren het transport van de Barbies en berekenen het totale vervoer.

Bij mij is er tot nu toe (knock wood) weinig fout gegaan.
Maar gebeurt er toch iets (er komt geen Barbie aan, het is de verkeerde Barbie), neem via Ebay contact op met de verkoper.
Heel eenvoudig door 'ask a question' aan te klikken en je vraag te stellen aan de verkoper.

Vaak wordt het probleem netjes opgelost.
Betreft het de verkeerde dame, dan krijg je meestal de goede met excuses toegestuurd. De verkeerde Barbie hoef je vaak niet terug te sturen.

Bij het transport kan weleens wat misgaan. En vaak gebeurt dat in Nederland, zoals bij mij toen een Nederlandse postbeambte op een vastgeplakte bon geschreven had dat ik geen invoeringsbon had, het pakje terugstuurde en vervolgens de verkoper verwijten ging maken dat hij het pakje weer had aangenomen. De Amerikaanse verkoper had bezwaar moeten maken tegen een domme fout van onze Nederlandse beambte...... Wist hij veel.

Kom je er met de verkoper echter niet uit, meld dat je een slechte feedback (jouw reactie op de koop) zal geven. Lukt dat ook niet, schakel Ebay in. Het geven van slechte feedback levert sowieso direct een reactie van Ebay op. ‘Waarom zo’n slechte beoordeling, wat is er misgaan ?’.

Daarentegen als je zelf niet of niet snel genoeg betaalt, wordt Ebay ook op de hoogte gebracht door de verkoper, en wordt je de wacht aangezegd. Goede controle dus.

Paypal
Betalen kan gewoon via creditcard, maar het beste en veiligste is via Paypal. Een keer geef je deze financiële instelling het nummer van je creditcard en vervolgens de toestemming om voor je te betalen. Als je een Barbie hebt gekocht, geef je via Paypal de opdracht het bedrag aan de verkoper over te maken.
Zodra die verkoper de melding heeft ontvangen van betaling, stuurt deze de desbetreffende Barbie op. De verkoper krijgt je creditcardnummer niet te zien. De betalingen van Paypal kan je precies volgen via hun internetsite.
Aan het eind van de maand wordt het bedrag van de creditcard van je rekening afgeschreven.

Douane.
Het kopen van een Barbie via internet vanuit het buitenland door een particulier in Nederland betekent dat er aangifte wordt gedaan en dat er belastingen bij invoer moeten worden betaald. In vrijwel alle gevallen doet het post- of koeriersbedrijf, dat het transport uitvoert, aangifte bij de Douane.
Het post- of koeriersbedrijf kan u een rekening sturen voor:
1)inklaringskosten (de kosten die het post- of koeriersbedrijf maakt
voor het doen van de aangifte bij de Douane)
2)afhandelingskosten (de kosten voor ander werk dat het post- of
koeriersbedrijf voor u doet)
2)de eventueel te betalen belastingen (douanerechten, omzetbelasting, en accijns)

Douanerechten (zoals invoerrecht) wordt bijna altijd over de waarde van de goederen geheven. De waarde van de goederen is de waarde inclusief vervoers- en verzekeringskosten tot de grens van Nederland.

Hoeveel belastingen u bij invoer moet betalen verschilt per product. Voor Barbies geldt dat deze pop behoort tot artikel nr. 9503 0021, namelijk nabootsingen van de mens en delen en toebehoren.


Of en hoeveel belasting u voor deze goederen moet betalen, is afhankelijk van de waarde van de zending en het land waar u de bestelling hebt gedaan.

Komen de goederen uit een EU-land, dan is de waarde onbeperkt (geen douanerechten, geen btw)

Komen de Barbies uit een niet-EU-land, dan is de waarde van de zending (exclusief verzekerings- en vervoerskosten) bepalend :

Tot € 22 : geen douanerechten, geen btw.
Van € 22 tot € 150 : geen douanerechten, wel btw.
Van € 150 en hoger : douanerechten en btw

Voor meer informatie: de Belasting Telefoon Douane 0800 - 0143