Barbie in Jeans in 1994
Categorie : Jeans
De marine van Genua wilde voor de soldaten broeken hebben die in elk weertype gedragen konden worden. Bovendien moesten de broeken aan de onderkant gemakkelijk opgerold worden om het dek te schrobben. De jeans werden echter gewassen door ze in grote netten achter het schip aan te slepen en ze daarna op het dek in de zon te laten drogen. Het zeewater en de zon deden de blauwe kleur verbleken.In 1994 krijgt Barbie ook jeanskleding om te verbleken, het zogenoemde stonewashing.
1994 Jeans 'n Jewels.

Het is een zwart jeansjasje en jeansrokje in de serie ‘Jeans ‘n Jewels fashions’ in de categorie ‘Barbie Activities’, dat Barbie in 1994 van Mattel mag dragen.

Het rokje heeft witte sierstiksels op de zoom, op de zijnaden, op de zakken, op de tailleband en aan de voorkant, waarbij een deel een vooropening (een gulp dus) voorstelt. De echte opening is vanachter.
De zakken zijn wel echt, Barbie kan haar hand erin stoppen.


Bij het jasje met lange mouwtjes, grote kraag en borstzakklepjes zijn dezelfde witte sierstiksels aangebracht.Als zij het jasje uitdoet, blijkt zij daaronder een wit shirtje aan te hebben. Of eigenlijk een hemdje van witte kant over een witte ondergrond, zonder mouwtjes, kort van lengte en met een diepe, ronde hals.Het is Holiday Dreams Barbie uit 1994 die dit jeanspakje mag dragen. Deze Barbie wordt normaal tegen Kerst wakker in haar nachtpon en gaat dan op zoek naar de kerstcadeautjes.
Maar voor deze keer heeft zij haar rode nachtpon met witte kraag uitgedaan en haar rood met witte nachtmuts afgezet.

Het jeanskledingsetje met het Mattel-nummer 11724 (Asst. 11728) staat haar goed. Zij is een echte jeans-draagster.

Deze Special Edition met het Mattel-nummer 12192 ziet er leuk uit met haar blauwe ogen met groene mascara, kleine neusje en rood gestifte lippen van haar geopende mond. Haar blonde haar is naar achteren gekamd.Volgens Mattel kan je deze kleding ‘een stone-wash uiterlijk geven. Wrijf met het sponsje met kalk over de kleding van Barbie’ en voila.
Mattel vervolgt met de suggestie om het jeanspakje te versieren met ‘juwelen’.
Vandaar de naam : Jeans ‘n Jewels.
Deze nepsieraden, felgekleurd en in verschillende vormen, kunnen op de jeansstof geplakt worden.

Ook in 1994 heeft zij stevige stappers aan, zwarte sportschoenen.