Barbie in modejeans in 1995 van Kool-Aid
Categorie : Jeans
Kool-Aid is een bekend merk frisdrank in de Verenigde Staten van Amerika. Hoewel de soft-drink nu een goed verkopend produkt van het Amerikaanse voedselconcern Kraft Foods is, begon het allemaal wat eenvoudiger. In de beginjaren van de vorige eeuw kwam Edwin Perkins met zijn familie naar de Amerikaanse staat Nebraska. Gefascineerd door de chemie vond hij nieuwe produkten uit, zoals een siroop met de naam Fruit Smack, later ontwikkeld tot Kool-Aid.

In 1995 vraagt het Amerikaanse bedrijf Kraft aan Barbie of zij zich beschikbaar wil stellen voor het dragen van een jeans overall ter promotie van Kool-Aid en Wacky Warehouse.

De overall van spijkerstof heeft wijde pijpen waarop lapjes van andere stoffen zijn bevestigd. Zoals men vroeger deed om scheuren te verbergen. Een vierkant lapje van groen geruite katoen op de ene pijp en een lapje van paarse stof met witte bloemetjes met gele hartjes met roze rand op de andere pijp. De groen geruite stof is ook gebruikt voor de zakken. De bloemenstof zien we terug op het bovenstukje van de overall. Daarop is een denim zak genaaid met de letters Kool-Aid erop. De overall heeft roze sierstiksels en de pijpen hebben een brede omslag.
Daaronder draagt zij een wit t-shirtje met roze biesjes aan hals en de korte mouwtjes.

Dezelfde stoffen van haar overall zijn ook gebruikt bij de rugzak die deze Barbie met het Mattel-nummer 15620 bij zich heeft. De schouderbanden en de sluiting zijn van denim, de achterkant en een stuk van de voorkant zijn van het groen geruite katoen. De rest bestaat uit de bloemetjesstof.

Deze Special Edition is er echt een uit de midden jaren negentig : grote blauwe ogen, het kleine neusje, de licht geopende mond met de roze gestifte lippen. Roze zijn verder ook de oorbellen en de ring aan haar vinger.

Terwijl een klein gedeelte van haar lange, blonde lokken in een staartje bovenop haar kruin is gebonden en een korte pony haar voorhoofd bedekt, hangt de rest van het haar los. Opmerkelijk is dat het haar duidelijk een wafelijzerbehandeling heeft ondergaan .

Kool-Aid Barbie doet echt aan name-branding. Niet alleen op de overall is deze naam te zien, maar ook op haar rugzak en op haar basketball-pet staat het woord Kool-Aid.
De pet is weer gemaakt van denim, waarbij de roze sierstiksels duidelijk zichtbaar zijn.


Aan haar voeten eenvoudige -maar natuurlijk wel weer roze- gympen.
Kool-Aid Barbie vindt het leuk om deze kleding te showen.