Barbie in modejeans in 1996 van GAP.
Categorie : Jeans
In 1969 gebeurde er van alles : de eerste mens landde op de maan, zo’n 450.000 mensen bezochten het historische Woodstock concert en in San Francisco opende het echtpaar Doris en Don Fisher hun eerste GAP-winkel. De naam GAP komt van ‘the generation gap’, een bekende term om de generatiekloof tussen de babyboomers (de mensen die net na de Tweede Wereldoorlog waren geboren) en hun ouders uit te drukken. Maar ook als : een gat in de markt (gap in the market).

In 1996 vraagt dit Amerikaanse modeconcern aan Mattel of er een Barbie is die gekleed wil gaan in GAP-kleding. Jeans Barbie ziet dat wel zitten.
Van GAP krijgt zij een blue jeans jasje, een denim overhemd en een wit t-shirt. Haar broek is khaki van kleur. Daarnaast krijgt Barbie een nieuwe spijkerbroek.


Het spijkerjasje, voorzien van de zo voor jeans typische lichtbruine sierstiksels, heeft twee borstzakjes met zilverkleurige knoopjes. Dezelfde knoopjes die gebruikt worden om het jack aan de voorkant te kunnen sluiten (hoewel dat eigenlijk gebeurt via de twee drukkertjes).

De beige broek heeft strakke pijpen. Daaronder draagt zij witte gympen.
Als zij dit jeansjackje uittrekt, zien we de lichtblauwe spijkerblouse die zij daaronder draagt. Dit overhemd met lange mouwen heeft twee drukkertjes als sluiting en verlengde boordranden die in een knoop vastgebonden kunnen worden.

Als deze Barbie met het Mattel-nummer 16449ook dit kledingstuk uitdoet, is te zien dat ook op de voorkant van het witte t-shirt het GAP-logo schittert. Een veelkleurig sjaaltje heeft zij om haar hals geknoopt.


Bij zich heeft deze GAP Barbie ook een boodschappentas met haar net gekochte GAP spijkerbroek.Het is een echte blue jeans met de bekende lichtbruine sierstiksels. De broek heeft een voorsluiting. Hoewel sluiting: er is een drukker bij de broeksband, maar geen rits of knopen om de gulp verder af te sluiten.

Aan de nieuwe jeans zitten nog het prijskaartje en informatielabel vast.

Ook op deze spijkerbroek staat haar jeansjasje.


GAP Barbie doet deze keer weer goed aan namebranding : haar zwarte, nylon rugzakje en pet dragen duidelijk de naam van het Amerikaanse modeconcern.


De witte gympen kan zij zowel bij haar khaki broek als bij haar spijkerbroek dragen