Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE
Categorie : Voetbal
Laat de leeuw niet in z'n hempie staan.

Als vrouwelijke profvoetballer kwam de Amerikaanse Barbie in 1999 eerst in dienst van Inter Milan en daarna van AC Milan. Deze beide Italiaanse voetbalploegen behoren tot de beste van de wereld. Verschillende Nederlandse voetbalsterren zoals Dennis Bergkamp, Edgar Davids, Clarence Seedorf, Wesley Sneijder speelden bij Inter Milan en Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard bij AC Milan. Vandaar dat deze Barbie, ooit in Italiaanse dienst, achter Holland stond tijdens de finale van het wereldkampioenschap voetbal op 11 juli 2010 in Zuid-Afrika. Helaas won Nederland niet, Spanje wel.
1999 Inter Milan Barbie


FC Internazionale Milano, kortweg Internazionale, Inter of Inter Milaan genoemd, is opgericht op 9 maart 1908 door een aantal leden dat zich niet kon vinden in de reglementen van de Milan Cricket and Football Club, nu beter bekend als AC Milan. Het voornaamste bezwaar was dat er geen buitenlandse spelers werden toegelaten.


Internazionale behoort tot de Europese en wereldtop. De club won onder meer driemaal de Europacup I, nu bekend als de Champions League, en tweemaal de Wereldbeker. Dit gebeurde in de succesvolle periode van de jaren zestig. Vanwege het schandaal in de Serie A kreeg Inter de titel van het kampioenschap 2005/2006 toegewezen, hoewel de club pas als derde eindigde. Internazionale is tot op heden nog altijd de enige Italiaanse voetbalploeg die sinds de oprichting van de Serie A er onafgebroken in speelt. Internazionale is ook de recordhouder van meeste overwinningen op rij, namelijk 17.
In 2010 werd Internazionale winnaar van de Champions League. Dit werd bereikt door met 2-0 van het Bayern München van de Nederlandse trainer Louis van Gaal te winnen.


De club speelt in een blauw/zwart tenue bij de thuiswedstrijden. Barbie Inter Milan droeg in 1999 hetzelfde tenue. Niet voor lang, later in het jaar ging zij naar AC Milan om in 2000 de profvoetbal vaarwel te zeggen. Nu is zij bereid om haar liefde voor het Nederlandse elftal te tonen door in deze voetbalkleding van Inter Milaan voor een oranje banier met de bekende leeuw in het zwart te staan.


Het voetbaltenue bestaat uit een zwarte short met blauwe biezen op de zijnaden. Het shirtje met opstaande kraagje en korte mouwtjes bestaat uit brede blauwe en zwarte strepen. Zowel op de korte broek als op het shirtje staat het logo van Inter.


De naam van de sponsor Pirelli, de bandenspecialist, is duidelijk te lezen op de voorkant van het shirt.Haar uiterlijk is in 1999 constant hetzelfde tijdens het voetballen. Haar lange, blonde haren in een paardenstaart gebonden bovenop het hoofd en een pony op het voorhoofd. De blauwe ogen en de rode mond. Het enige wat verandert, is de kleur van haar oorbellen en ring (!!!). Voor Inter Milan is dat blauw, voor AC Milan rood.Deze Special Edition met het Matel-nummer 24835 heeft minder schopmogelijkheden dan Soccer Barbie : haar knieën zijn niet beweegbaar. De bal vanaf de zijlijn het veld ingooien, zoals voetballers mogen doen, behoort bij deze Barbie ook niet tot mogelijkheden.


Echte voetbalschoenen met noppen en scheenbeschermers behoren eveneens niet tot haar uitfit. Zij loopt rond op een soort blauwe gympen. Haar lange voetbalkousen tot aan de knie zijn zwart met een blauwe band.1999 AC Milan Barbie
Van Inter Milan trok Barbie in 1999 naar de andere Milanese voetbalclub : AC Milan, die altijd speelt in een rood/zwart tenue bij de thuiswedstrijden. Ook Barbie AC Milan droeg dit voetbaltenue. Haar enthousiasme voor het Nederlandse elftal uit zij nu door in deze voetbalkleding van AC Milaan naast een grote oranje scheidsrechtersfluit met Hup Holland te gaan staan.
Associazione Calcio Milan is opgericht in december 1899 door Engelse immigranten in de Italiaanse stad Milaan. Het rode kruis in het logo is hier een verwijzing naar. In deze tijd werden in Italië de eerste georganiseerde kampioenschappen gehouden, waarin Milan zich al snel profileerde. Na de oprichting van de Serie A in 1929/30 werd de club echter een middenmoter.
Na de Tweede Wereldoorlog mochten er toch buitenlanders toetreden. In de competitie bleek AC Milan steeds vaker een wedstrijd te winnen. In de eerste 20 seizoenen na de oorlog eindigde Milan slechts één keer buiten de top drie. Vijf keer werd de landstitel behaald en ook op Europees vlak liep het goed.
In 1980 eindigde de succesreeks van Milan abrupt nadat de club samen met Lazio Roma wegens een omkoopschandaal naar de Serie B gezet werd. Hoewel al snel weer terug in de Serie A, was het pas in het midden jaren 80 van de vorige eeuw dat het weer een stuk beter met de club. Vooral na de overname door mediamagnaat Silvio Berlusconi. Deze huidige Italiaanse premier kocht -ondanks de soms zeer hoge transfersommen- bekende, vaak buitenlandse, voetbalsterren aan.
In 2006 was AC Milan weer betrokken bij een corruptiezaak rond het Italiaanse voetbal, maar eerder passief, waardoor Milan in vergelijking met Juventus, Fiorentina en Lazio Roma beperkt gestraft werd.


Het tenue bestaat uit een witte short met drie rode strepen op de zijnaden en een shirtje, rood van kleur met 2 dikke zwarte strepen. De korte mouwtjes zijn ook rood, maar nu met 3 dunne zwarte strepen. Het kraagje is zwart, afgebiesd met rood. Zowel op de korte broek als op het shirtje staat het logo van AC Milan.

De naam van een sponsor, de autofabrikant Opel, is duidelijk te zien op de voorkant van het shirt. De andere sponsor, de voetbalschoenenfabrikant Adidas, heeft een kleiner logo op het shirtje, maar ook op de voetbalbroek.


Ook bij AC Milan kon deze Special Edition met het Mattel-nummer 24834 nog steeds niet goed voetballen : haar knieen blijven onbeweegbaar. Het lukt haar ook nog steeds niet goed de bal vanaf de zijlijn het veld in te gooien.

AC Milan zorgde ervoor dat Barbie (hoewel deze er echter uitzien door de witte veters) ook nu geen echte voetbalschoenen met noppen en scheenbeschermers kreeg. Haar lange voetbalkousen tot aan de knie zijn wit met een 3 rode banden.