Barbie in Jeans in 1996
Categorie : Jeans

Barbie komt verder bij Wikipedia te weten dat in het begin van de 19e eeuw de jeans weer opduikt in Amerika. Deze broeken van denim met wijd uitlopende pijpen werden gedragen op enkele schepen van de Amerikaanse marine. In een van de eerste beschrijvingen van uniformen voor zeelui in 1813 laat Commodore Stephen Decatur weten dat de mensen aan boord van 2 fregatten dit soort blauwe broeken droegen.

In 1996 is jeanskleding een soort schooluniform geworden, zoals Barbie laat zien. Maar ook als je gaat op chique, kan je denim dragen.
1996 Back to School Barbie.
In 1996 gaat Barbie voor het eerst in jeans gekleed naar school. Als Back to School Barbie komt zij na de zomervakantie terug op school. Gekleed in een kort jeansrokje, een rood t-shirtje en een jeanshesje loopt zij rond op de eerste dag van het nieuwe schooljaar.


Het gerende heuprokje heeft witte sierstiksels en een rode, glimmend plastic riem met vierkante zilverkleurige gesp. Ook het zeer korte jeanshesje zonder mouwen maar met kraag heeft witte sierstiksels.


Daaronder draagt deze Special Edition een rood t-shirt met korte mouwtjes en met op de voorkant de afbeelding van een appel erop.


Net als de appels die zij mee naar school neemt. Als gezond tussendoortje voor haar medescholieren. Zelf heeft zij ook een appel in de hand.

De eerste appel is van Mattel.
De rest is van Re-ment, de Japanse miniatuurfabrikant. Re-ment komt in 2004 met de 2e serie van ‘Local Goods’. Op nummer 19 staat de Red Apples Set met 20 appels (twee trays met 10 appels per tray), 1 fles appelsap, 1 met appelsap gevuld glas en 1 appel in partjes in gesneden op een schaaltje. Een tray appels en de in partjes gesneden appel worden gebruikt door deze Back-to-School-Barbie.

Deze Barbie met het Mattel-nummer 17099 heeft haar lange, blonde haren in een paardenstaart gebonden. Een pony bedekt het voorhoofd. Daaronder zijn de grote lichtblauwe ogen, zo typisch voor deze periode, te zien.

Rood zijn de gestifte lippen van de geopende mond, de oorbellen en de ring.

Ook haar korte laarsjes met hakjes zijn rood van kleur.

1996 Fashion Avenue Boutique Jeans

In de Fashion Avenue Collection in 1996 komt Mattel in de Boutique series met maar een jeanspakje, bestaande uit een wijduitstaand heuprokje en een kort jasje met korte mouwtjes. Het is wel een leuk denim setje.

Het korte jeansrokje (met achtersluiting) heeft twee loshangende, zilverkleurige kettingen als centuur.


Het jasje, dat vanvoren niet gesloten kan worden, heeft aan allebei de voorpanden drie zilverachtige knoopjes.

Daaronder draagt zij een kort wit-blauw gestreept shirtje.

Volgens Mattel kan Barbie dit kledingsetje met het Mattel-nummer Asst. 14980 dragen tijdens het bijwonen van een huwelijksplechtigheid. Zo portretteert de speelgoedfabrikant haar tenminste in het Fashion-Avenueboekje van dat jaar.

De glinsterende panty en haar als hard-top vormgegeven, zilverkleurig tasje geven het jeanspakje iets feestelijks.
Maar ook tijdens andere gelegenheden, zoals een avondje uit, kan zij in dit pakje modebewust rondlopen.

Het is Flower Fun Barbie uit 1996 die deze leuke kleding mag dragen. Normaal geniet deze Barbie met het Mattel-nummer 16063 elke dag van bloemen (Flower Fun). Of deze nu om haar heen staan of op haar jurk te zien zijn. Maar op speciale gelegenheden draagt zij graag jeans kleding.

Flower Fun heeft het wijduitstaande haar van de Barbie uit het begin jaren negentig uit de vorige eeuw. Een plukje van de zeer blonde haren, vlak boven de pony, is aan de rechterkant samengebonden met een roze elastiek.

Zij heeft haar eigen, roze knopjes in haar oren gehouden. Ook heeft zij dezelfde roze lipstick op de lippen van haar een beetje geopende mond gestift. Haar ogen zijn blauw-paars.


Haar benen zijn gestoken in een mooie panty met zilverkleurige draden. En haar voeten steken in mooie, zwarte schoentjes met strik en stevige hak.