Barbie in Jeans in 2000
Categorie : Jeans
In het begin van de 20ste eeuw werden de spijkerbroeken in Amerika speciaal gedragen door de arbeiders. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de blue jeans in de fabrieken het uniform voor de gewone man/vrouw. De mannen droegen broeken met de rits vanvoren, de vrouwen hadden spijkerbroeken met de rits rechts.In 2000 geeft Mattel Barbie weer de mogelijkheid om verschillende jeans kleding te dragen. Zowel bij de Fashion Avenue Collection als bij de serie Jeans Fashions.
2000 Jeans Fashions

Ook in de serie Jeans Fashions komt Mattel in 2000 met enkele denim kledingsetjes.

Een van de setjes bestaat uit een spijkerbroek en een glanzend, roze bodywarmer. De zwartachtige jeans heeft roze sierstikels langs de uiteinden van de pijpen en bij de steekzakken. Eveneens wordt het stiksel gebruik om een voorsluiting te suggeren (met zilverachtige knoop), terwijl de echte sluiting aan de achterkant zit. Wel echt zijn de lussen met roze sierstiksel waar een riem in gedragen kan worden.Het kledingsetje met het Mattel-nummer 68084-93 wordt gedragen door School Cool Barbie uit 2000.
Deze donkerblonde Barbie gaat 'normaal gesproken' naar school gekleed in een roze broek met bloemenpatroon en een shirtje van roze met een kraag en lange mouwen van rood. Met een muts op haar hoofd en een sjaal om haar hals, gebreid in de kleuren lichtgroen, donkergroen, rood, roze en wit.

Maar als deze Barbie met het Mattel-nummer 29183 uit school komt, trekt zij haar jeans en bodywarmer aan en ziet zij er flitsend uit.
Ready to party !.

De lippen van haar licht geopende mond zijn gestift met paarsroze lipstick. Het lange haar is geheel naar achteren gekamt, haar voorhoofd vrijlatend.